Matematik

Trigonometri og trigonometriske funktioner.

13. juni 2006 af faha (Slettet)
Hej

Er der nogen der kunne hjælpe med dette:

"Du skal definere vinklers grad- og radiantal, indføre enhedscirkel og de trigonometriske størrelser sin, cos og tan til en vinkel. Du skal redegøre for overgangsformler."


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvad er det du ikke forstår af det?

Emnet er med stor sandsynlighed gennemgået i detaljer i din bog - har du kigget på, hvad den siger?

Det er lettere at hjælpe, hvis du har en konkret problem, som du ikke forstår, fremfor at skulle lave hele din disposition for dig først :)

Svar #2
13. juni 2006 af faha (Slettet)

Først, tak fordi du gider kigge på det.

Ja det er rigtigt at det er blevet gennemgået, men vi har ikke fået en klar definition af det. Plus, ved jeg ikke, hvordan jeg vil bære mig ad, når jeg skal besvar spørgsmålet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#2,

Hvad er det, du ikke har fået en klar definition af? Enhedscirkel? Vinkel? Radiantal? Sin, cos og tan?

Det er meget sjovere at hjælpe dig, hvis du ikke blot vil have "det hele".

Hvilken bog er du blevet undervist efter?

Svar #4
13. juni 2006 af faha (Slettet)

Jamen det er lige det. Vi har ikke en bog, med definitioner, der fortæller hvad gradtal er, men noter der siger at grader er 360 osv...

Jeg kunne hellere ikke finde på at spørger folk om at lave det for mig, Men da jeg ikke har mere viden end at grader er 360 i en enhedscirkel, ville det være rart at får mere viden, til examen..

Jeg ved at en enhedscirkel er en cirkel der tager udgangspunkt i punktete (0,0) i et kordinatsæt og har radius 1.

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2006 af filleellif (Slettet)

Ja så er du jo noget af vejen. Det er korrekt, at der er 360 grader rundt på enhedscirklen. Men hvor mange radianer er der? Prøv og tænk på omkredsen af en cirkel og se, om du selv kan finde frem til det.

Mht. definitionerne: Hvis du ud i første kvadrant tegner en retningsvinkel med vinkeltal på x radianer, vil denne linje skære enhedscirklen. Dette punkt defineres som P(cosx,sinx). Linjen skærer desuden linjen x=1 i punktet (1,tanx). Dvs., at tanx er hældningskoefficienten til linjen, hvorfor tanx=(sinx-0)/(cosx-0)=sinx/cosx. (Du ved jo, at formlen for hældningskoefficienten er a=(y2-y1)/(x2-x1). Her går vi ud fra punkterne P(cosx,sinx) og O(0,0).)

Blev det klart?

Svar #6
13. juni 2006 af faha (Slettet)

Ja. Jeg ved at i radianer er det 2(pi).

Og fra #5, har jeg forstået at cos er førtskordinatet til vinklen v og sin er 2. kordinat

Men er der ikke nogen, der kunne definere, hvad gradtal og radianer er, da jeg ikke ved hvordan man skal?..

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Gradtallet for en cirkel er 360 (grader). Dette er en defition og dermed ikke noget du kan bevise eller argumentere for.

Gradtallet for enhver anden vinkel bestemmes ved at se, hvor stor en del af en hel cirkel vinklen udgør.

Radiantallet defineres vha omkredsen på en enhedscirkel. Da omkredsen på en cirkel med radius 1 er 2pi, svarer 2pi radianer til 360 grader.

Hvis du har tegnet en vinkel, kan radiantallet bestemmes ved at tegne en enhedscirkel med centrum i vinklens "spids" og så måle, hvor lang den del af cirklen, der ligger mellem vinklens 2 ben er. Dette kaldes også buelængden.

Svar #8
13. juni 2006 af faha (Slettet)

Takker.

Det var nogenlunde sådan jeg havde forstået det, men troede at man kunne argumenter eller påvise dem...

Så takker meget for dit svar... Nu kan jeg roligt tage til examen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2011 af trine03 (Slettet)

 http://www.matematikfysik.dk/mat/opgaver/opgaver%20i%20trigonometri.pdf

DEN VIL HJÆLPE DIG HEEEELT SIKKERT!! - hvis det ikke er for sent ;)


Skriv et svar til: Trigonometri og trigonometriske funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.