Matematik
Basisvektor...
26. januar 2004 af
BirgitteII (Slettet)
Hejsa, jeg har lige en opgave jeg er i tvivl om:
Først skal jeg beregne koordinasættene for vektorerne a (4 3) og vektor b (0 2) i det koordinatstystem der som basisvektor ea = vektor a / længden af vektor a, og vektor ea (hat)
På forhånd tak
Først skal jeg beregne koordinasættene for vektorerne a (4 3) og vektor b (0 2) i det koordinatstystem der som basisvektor ea = vektor a / længden af vektor a, og vektor ea (hat)
På forhånd tak
Svar #1
26. januar 2004 af Brian (Slettet)
I et givet koordinatsystem med basisvektorerne ea og eb, som er enhedsvektorer (d.v.s. med lgd. 1) - der er koordinaterne til en VEKTOR x de TAL, xa og xb, som du skal gange ea og eb med for at få x:
x = xa*ea + xb*eb
I din opgave er din ea allerede en enhedsvektor (hvorfor?), og dermed er eb = ea(hat) det også.
Da ea er fremkommet ved at dividere a med et tal, ligger ea og a i forlængelse af hinanden.
Det er koordinaterne for a selv du skal finde.
Hvor mange gange indgår eb i a, når eb står vinkelret på ea? Og hvor mange gnage indgår ea i a når de ligger i forlængelse af hinanden?
Håber disse ledende spørsgmål hjælper dig på vej, eller skriv igen.
x = xa*ea + xb*eb
I din opgave er din ea allerede en enhedsvektor (hvorfor?), og dermed er eb = ea(hat) det også.
Da ea er fremkommet ved at dividere a med et tal, ligger ea og a i forlængelse af hinanden.
Det er koordinaterne for a selv du skal finde.
Hvor mange gange indgår eb i a, når eb står vinkelret på ea? Og hvor mange gnage indgår ea i a når de ligger i forlængelse af hinanden?
Håber disse ledende spørsgmål hjælper dig på vej, eller skriv igen.
Svar #2
27. januar 2004 af BirgitteII (Slettet)
Hmmm er faktisk ikke helt med... kan du ikke give det første eksempel...?
Mange tak
Mange tak
Skriv et svar til: Basisvektor...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
