Matematik

Enkeltlogaritmisk

16. juni 2006 af stjerne1992 (Slettet)
Hej..

Skal forklare brugen af enkeltlogaritmisk papir... Hvordan gør jeg det?

M.h.t hvordan det er opbygget.. Hvad betyder det at y-aksen er logaritmisk?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2006 af snuske1987 (Slettet)

prøv og tage et kig på den opgave, der hedder eksponentielle sammenhænge (under matematik).

Måske du kan finde noget i den, for den er ret god og forklarende ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

At y-aksen er logaritmisk betyder, at der er lige langt mellem log(1) og log(2) som der mellem log(2) og log(3), log (5) og log(6), osv. I modsætning til normale akser, hvor der er lige langt mellem 1 og 2, 4 og 5, osv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2006 af mathon

eksponentialfunktion:
a^x er defineret som e^(x*ln(a)).
Dm(ln)=R+, hvorfor a E R+

I de fleste tilfælde ønsker man at bruge dens "linearitet" på enkeltlogaritmisk papir
byggende på sammenhængen
log(y)=log(a)*x+log(b),
hvor Dm(log)=R+, hvorfor b E R+.

Skriv et svar til: Enkeltlogaritmisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.