Matematik

Toppunktskoordinater

28. januar 2004 af eurokroner (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med følgende:

Besten toppunktets koordinater for disse parabler og indtegn dem i et koordinatsystem:

a) f(x)= x^2+4x+2
b) g(x)= 3x^2 - 12x + 10
c) h(x)= -½x^2 + 4x - 2
d) k(x)= 4x^2 - 20 x + 21

Hej

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2004 af Jean

Giv dig eget bud først, og beskriv hvad du specifikt ikke kan finde ud af.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2004 af Samuel (Slettet)

Slå op i dit kompendium og find formlen for toppunkt frem! ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2004 af piv (Slettet)

Hvis du ike har fundet svaret endnu så vil jeg hjælpe dig lidt på vej Se på opgave a)
Formlen for toppunkter er T=(-b/2a)
ved at indsætte tallende får du:
T=(-4/2) =2
det er din førstekordinat (x)
Så tager du bare den indsætter den i ligningen:
f(2)=2^2+4*2+2 =14 som nu er din anden kordinat.
Dette er dit toppunkt. T=(2;14)
Nu skal du bare lave et silleben eller hvad du kalder det. indsætte de punkter du får og så har du løst opgaven...
forsat god fornøjelse.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2004 af Samuel (Slettet)

Det er ikke helt rigtigt - hvordan kan
-4/2 nogensinde give 2?

Formlen for en parabels toppunkt er
T=(-b/2a , -d/4a).

For at få dig igang, kan jeg afsløre at toppunktet i a) er (-2,-2).

Du må gerne lige give lidt respons tilbage, så vi ved at vi ikke taler til os selv...

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2004 af sontas (Slettet)

2ax0+b = 0
og udregn funktionen af x0 for at få det tilsvarende y-koordinat til toppunktet eller brug
(-b/2a, -d/4a) ... det må du selv om

Skriv et svar til: Toppunktskoordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.