Matematik

Problemer med formel

19. juni 2006 af NV (Slettet)
Hej!

Har lidt problemer med at bruge denne formel:

x^2+kx = (x+½k)^2-(½k)^2

Hvad er det lige den helt præcist bruges til?
Evt nogen der vi give et eksempel? I min bog står den i forbindelse med andengradsligninger, hvis det hjælper.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

Kan du evt. skrive lidt mere?

Jeg har lært dette, for at vise at
x² = k
<=> x = ±sqrt(k), hvor k E R_+

x² = k
<=> x² - k = 0
<=> x² - sqrt(k)² = 0
<=> (x - sqrt(k))(x + sqrt(k)) = 0
<=> x - sqrt(k) = 0 v x + sqrt(k) = 0
<=> x = sqrt(k) v x = -sqrt(k)
x = ±sqrt(k)

Svar #2
19. juni 2006 af NV (Slettet)

#2

Det der har jeg aldrig set for.

Jeg har lært den i forbindelse med beviset for løsningsformlen for andengradsligniner.

Men i min bog er der en opgave hvor jeg skal omskrive et udtryk ved at bruge formlen:

x^2+8x

Men hvis jeg sætte denne ind i formlen for jeg bare x^2+8x ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

(x + ½k)² - (½k)² = x² + kx + (½k)² - (½k)² = x² + kx

Eksemplet:
x² + 8x = (x + ½·8)² - (½·8)²

Jeg kan ikke se, hvilket rolle den spiller for beviset til løsning af andengradsligninger.

Svar #4
19. juni 2006 af NV (Slettet)

Jo, den passer med 2. linje

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

Der er flere (lidt) forskellige beviser for løsning af en andengradsligning.

Det mest "normale" er nok det, hvor man ganger med 4a først, men det andet bevis er også ofte brugt. Personligt kan jeg bedre lide det med 4a, idet man så undgår brøker.

Svar #6
19. juni 2006 af NV (Slettet)

#5

Hvor kan man finde det bevis?

Der står kun en i min bog.

Skriv et svar til: Problemer med formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.