Matematik

Integrering

20. juni 2006 af Lybech (Slettet)
Jeg har følgende udtryk som skal integreres:
$200*sin(0,004028x)+2600


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

Vi har at

S f(ax+b) = 1/a*F(ax+b)

Altså får vi:

S 200*sin(0,004028x)+2600 =

200 S sin(0,004028x) + S 2600 =

-200*(1/0,004028)*cos(0,004028x)+2600x =

-49652,4*cos(0,004028x)+2600x

Svar #2
20. juni 2006 af Lybech (Slettet)

Reglen du anvender:
S f(ax+b) = 1/a*F(ax+b)

anvendes den kun på sin(0,004028x), hvor der så ikke er nogen b-værdi?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

Jep, det svarer jo bare til b=0.

Svar #4
20. juni 2006 af Lybech (Slettet)

Takker mange gange... Har virkeligt ikke kunne finde en sådan regel...


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#4,

Du behøver nu heller ikke kende den regel. Du kan blot lave integration ved substituion ved at sætte t=0,004028x, så kommer det af sig selv.

Skriv et svar til: Integrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.