Studievejledning

SU

03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)
har ikke fået su for denne måned..hvorn ka det være?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juli 2006 af TheKo (Slettet)

Det er såmænd fordi du er blevet student!

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juli 2006 af allan_sim

#0.
SU er forudbetalt, så juni er sidste måned i ungdomsuddannelsen. Dette gælder også, selvom man fortsætter direkte på en videregående uddannelse, da man ikke er under uddannelse i juli og august.

Svar #3
03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)

men de burde have haft givet besked noget før..nu sidder jeg her som udeboende og har to måneders husleje..jeg har hverken penge til mad eller drikke..hvad skal jeg gøre..der må der være noget erstatnings noget til folk i min situaton..
nogen der har nogle forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

Det er helt almindelig praksis, så "de" burde ikke have givet besked.

Socialkontoret er en mulig løsning. De er helt sikkert ikke uvante med din situation.

Svar #5
03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)

socialkontoret hvordan får jeg fat på dem..i kommunune?

Svar #6
03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)

har ringet til min kommunes socialkontor, men de kan ikke hjælpe mig da jeg har søgt ind på en uddannelse..jeg er total lost..hvis jeg havde vidst at jeg ik ville få su i de tre måneder her ville jeg havde haft søgt et job..er her ik nogen som kan hjælpe mig lidt på vej?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

#5,

Ja du skal kontakte kommunen, hvor du skal tale med socialforvaltningen om kontanthjælp.

Du kan evt. læse mere her: http://danmark.dk/portal/page/pr04/DANMARK_DK/Forside/SAMFUNDSNOEGLEN_NEM1/SOCIALE_YDELSER_NEM1678977/KONTANTHJAELP_NEM1679374

Bemærk, at du skal være tilmeldt arbejdsformidlingen - og at du kan blive aktiveret.

#6,
Bed om at få et møde, hvor du kan fremlægge din akutte nød. Tag regninger, kontoudtog og andet relevant materiale med. Hvis din økonomiske nød er stor nok, tror jeg, at de skal hjælpe dig.

Bemærk, jeg tror - jeg har igen faglig indsigt i området.

Alternativt må du i banken og have et lån - eller hurtigt finde en kæreste med penge!

Svar #8
03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)

hende fra socialforvaltningen sagde også at jeg måtte i banken for at få et lån..men jeg har ikke en så stor økonomi til at kunne betale tilbage på et lån..jeg fik også kun 3444kr i su hvoraf jeg kun havde ca 1000kr til min mad og drikke..
tror du alligevel at de vil modtage mig til et møde så jeg kan fremlægge alt det her..? forresten plejer man ikke at have en kontaktperson på kommunen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

#8,
Så vidt jeg ved, har man ikke en fast kontaktperson hos kommunen - hvad skulle det også gøre godt for?

Jeg ville blot bede om et møde og så troppe op med alle mine "økonomiske" papirer, hvis jeg var dig. Selvklart må du ikke have penge i banken, så tag dine kontoudtog med, sammen med sidste årsopgørelse fra skattevæsenet, seneste SU opgørelse, huslejeregning etc.

Om du får noget ud af det, kan jeg ikke sige. Problemet er nok, at kommunen for alt i verden vil undgå, at alle studenter dukker op for at få kontanthjælp i sommerferien, så hvis du endeligt får noget, vil du nok blive sendt i aktivering lige med det samme - og så er det jo så som så med ferien.

Svar #10
03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)

hmm..tror jeg så jeg gør..jeg har bare brug for penge nok til at kunne betale regninger og få lidt mad, det er det eneste jeg vil have..
men mange tak for hjælpen..

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. juli 2006 af stumpL (Slettet)

Hvordan kan du kun få 3444kr. som udeboende??


Svar #12
03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)

i dont know..før der fik jeg mindre..men da jeg tog ind og klagede fik jeg den lidt forhøjet..men kun til 3444..de sagde at det var det højeste jeg kunne få..og det er noget værre s*** at fyre af..

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. juli 2006 af monti-ponti (Slettet)

#8

er det før eller efter skat?

jeg fik 4724 før skat (får det ikke nu i juli og august, da jeg også er blevet student)

Svar #14
03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)

efter skat..3444 lige ind på min konto..

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. juli 2006 af stumpL (Slettet)

Hvis man starter på en videregående uddannelse, med start mellem 1.-15. sep. får man SU fra 31. august.
Så der er kun 2 mdr. hvor man ikke få SU.

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. juli 2006 af monti-ponti (Slettet)

mærkeligt du fik så lidt..


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

Som http://su.dk/satser/uu.html angiver, afhænger SU på en ungdomsuddanelse for folk på 18 eller 19 år af forældreindtægten.

Derfor kan beløbene ikke sammenlignes.

Når du starter på den videregående uddanndelse vil du få 4.724 før skat.

Svar #18
03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)

før skat...:(

Svar #19
03. juli 2006 af AbCdE.. (Slettet)

selvom jeg endnu ikke ved om jeg er blevet optaget eller ej kan jeg så godt søge su allerede nu?

Brugbart svar (0)

Svar #20
03. juli 2006 af Anjavh2 (Slettet)

Ja, det kan godt være beløbet er før skat, men det er relativt nemt at regne ud hvad man så får udbetalt :)

før skat beløb
- månedligt fradrag
= skattepligtigt beløb

skattepligtigt beløb
* din skatteprocent
= skat

skattepligtigt beløb
- skat
+ månedligt fradrag
= udbetalt beløb

sådan forenklet :o)

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.