Matematik

Intergrale

19. august 2006 af Jelly (Slettet)
Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig..

S 1 / pentarod(x) dx , den nedre grænse 1 og den øvre grænse 32

Mit Bud:

S 1 / pentarod(x) dx = x^(-1/5)dx =
(1/(0,8))x^(6/5)

Kan ikke kommer videre herfra.

PS. denne opgave er uden hjælpemidler

Håber nogen kan vise mig hvordan den så skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2006 af mathon

S(1/pentarod(x)*dx
S(1/x^(1/5)*dx
S(x^(-1/5)*dx
5/4*x^(4/5)+k

S(1/pentarod(x)*dx(fra 1 til 32)
5/4[x^(4/5)](fra 1 til 32)
5/4*(32^(4/5)-1^(4/5))=.....

Skriv et svar til: Intergrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.