Tysk
Possessive?
20. august 2006 af
deniz_g (Slettet)
hejsa!
Er forvirret, ved ikke helt om de er rigtige!!!
1.Er trägt...Tasche(f) (Meine)
2....Kind(n) hat heute nacht schlecht geschlafen (unser)
3. ... Hose (f) steht offen (dein)
4. Ich habe... Haus (n) Nocht nicht gesehen (euer)
5. Ich besuche...Eltern (pl) zu selten (mein)
6.Seit...Geburt(f) ist er taubstumm. (sein)
...= indsæt ordet?
(f) = køn
Her er min gæt?
1. seiner
2. Ihrer
3.??
4. meiner
5. meiner
6. ???
Er jeg galt på den???
Er forvirret, ved ikke helt om de er rigtige!!!
1.Er trägt...Tasche(f) (Meine)
2....Kind(n) hat heute nacht schlecht geschlafen (unser)
3. ... Hose (f) steht offen (dein)
4. Ich habe... Haus (n) Nocht nicht gesehen (euer)
5. Ich besuche...Eltern (pl) zu selten (mein)
6.Seit...Geburt(f) ist er taubstumm. (sein)
...= indsæt ordet?
(f) = køn
Her er min gæt?
1. seiner
2. Ihrer
3.??
4. meiner
5. meiner
6. ???
Er jeg galt på den???
Svar #1
20. august 2006 af danielruhmann (Slettet)
Lad os starte fra bunden af:
Possesivt pronomen betyder "ejestedord".
Et eksempel på ejestedord:
Jeg holder af MIN skole og MINE lærere. Og egentligt synes jeg, at DERES timer er gode.
Du er med på, hvorfor det hedder "min skole" (en skole - min skole / et hus - mit hus) og mine lærere (fordi det er pluralis).
På tysk skal vi så også ind og se på, hvilken kasus ordet bærer. Du kender artiklen (der, die, das, die)
Altså skal vi indsætte følgende:
1.Er trägt -MEINE- Tasche(f) (Mein)
Tasche (taske) står i akkusativ, men det ændrer intet. I femininum ved du, at du skal indsætte et -e på artiklen.
2.UNSER Kind(n) hat heute Nacht schlecht geschlafen (unser)
Kind er her nominativ. Når du ved, hvordan du skal bøje "unser", kan det indsættes, som jeg har gjort.
3. DEINE Hose (f) steht offen (dein)
Hose (Bukser) står i nominativ, og derfor skal artiklen bare have sin kønsendelse på.
4. Ich habe EUER Haus (n) noch nicht gesehen (euer)
Haus står i akkusativ, men da det er neutrum, sker der intet med artikel euer. Altså skal den bare indsættes (samme princip som i 2. /unser/)
5. Ich besuche MEINE Eltern (pl) zu selten (mein)
Forældre står i akkusativ, og da du ved, at mein i pluralis nominativ og akkusativ skal have -e på, så er det som ovenfor skrevet.
6.Seit SEINER Geburt(f) ist er taubstumm. (sein)
Seit styrer dativ, hvorfor artiklen skal skrives i dativ. Du kender bøjningen
Nominativ: seine Geburt
Akkusativ: seine Geburt
Genetiv: seiner Geburt
Dativ: seiner Geburt.
Er du med:)
Possesivt pronomen betyder "ejestedord".
Et eksempel på ejestedord:
Jeg holder af MIN skole og MINE lærere. Og egentligt synes jeg, at DERES timer er gode.
Du er med på, hvorfor det hedder "min skole" (en skole - min skole / et hus - mit hus) og mine lærere (fordi det er pluralis).
På tysk skal vi så også ind og se på, hvilken kasus ordet bærer. Du kender artiklen (der, die, das, die)
Altså skal vi indsætte følgende:
1.Er trägt -MEINE- Tasche(f) (Mein)
Tasche (taske) står i akkusativ, men det ændrer intet. I femininum ved du, at du skal indsætte et -e på artiklen.
2.UNSER Kind(n) hat heute Nacht schlecht geschlafen (unser)
Kind er her nominativ. Når du ved, hvordan du skal bøje "unser", kan det indsættes, som jeg har gjort.
3. DEINE Hose (f) steht offen (dein)
Hose (Bukser) står i nominativ, og derfor skal artiklen bare have sin kønsendelse på.
4. Ich habe EUER Haus (n) noch nicht gesehen (euer)
Haus står i akkusativ, men da det er neutrum, sker der intet med artikel euer. Altså skal den bare indsættes (samme princip som i 2. /unser/)
5. Ich besuche MEINE Eltern (pl) zu selten (mein)
Forældre står i akkusativ, og da du ved, at mein i pluralis nominativ og akkusativ skal have -e på, så er det som ovenfor skrevet.
6.Seit SEINER Geburt(f) ist er taubstumm. (sein)
Seit styrer dativ, hvorfor artiklen skal skrives i dativ. Du kender bøjningen
Nominativ: seine Geburt
Akkusativ: seine Geburt
Genetiv: seiner Geburt
Dativ: seiner Geburt.
Er du med:)
Svar #2
20. august 2006 af deniz_g (Slettet)
jarh...det kan jeg godt se :D. Jeg har brugte et helt andet system, men tak ^^
Skriv et svar til: Possessive?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
