Matematik
hjælp...det haster
22. august 2006 af
ref (Slettet)
hej
er der nogen som kan hjælpe med at løse nogle af følgende opgaver plus en forklaring til en aflevering.
bestem stamfunktion til f(x) når
a) f(x) = (3-x)(x+2)/x
b) f(x) = e^6-x
c) f(x) = 5^-2x
d) f(x) = 4^2x-1
e) f(x) = (½)^2x
på forgånd tak
er der nogen som kan hjælpe med at løse nogle af følgende opgaver plus en forklaring til en aflevering.
bestem stamfunktion til f(x) når
a) f(x) = (3-x)(x+2)/x
b) f(x) = e^6-x
c) f(x) = 5^-2x
d) f(x) = 4^2x-1
e) f(x) = (½)^2x
på forgånd tak
Svar #1
22. august 2006 af Waterhouse (Slettet)
Vis først selv hvad du har forsøgt (og sæt evt. nogle paranteser, det er svært at se hvad der står i eksponenten). De fleste kan f.eks. klares vha. substitution.
Svar #2
22. august 2006 af Sansnom (Slettet)
For det første er det uklart, hvad du mener potensen er i de forskellige opgaver. Mener du i b (e^6)-x eller e^(6-x). Formegenlig det sidste, men du har skrevet det første.
For det andet - du kan da ikke seriøst mene, at du bare vil have det hele serveret på et sølvfad. Prøv selv at løse et par af opgaverne, så vi kan rette dine fejl. Så lærer du faktisk noget fremfor blot at skrive af.
Her er en start. I a vil det være en god ide at gange parenteserne ud og derefter at dividere hvert led med x. Derefter har du så 3 led, som du kan integrere hver for sig. Prøv det og skriv dit svar med mellemregninger her, så tager vi den derfra.
For det andet - du kan da ikke seriøst mene, at du bare vil have det hele serveret på et sølvfad. Prøv selv at løse et par af opgaverne, så vi kan rette dine fejl. Så lærer du faktisk noget fremfor blot at skrive af.
Her er en start. I a vil det være en god ide at gange parenteserne ud og derefter at dividere hvert led med x. Derefter har du så 3 led, som du kan integrere hver for sig. Prøv det og skriv dit svar med mellemregninger her, så tager vi den derfra.
Skriv et svar til: hjælp...det haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
