Matematik
Trigonometriopgaver
22. august 2006 af
Jesse2000 (Slettet)
Har poblemer med flg. 2 opgaver:
1)
I en ligebenet retvinklet enhedstrekant er de spidse vinkler 45 grader.
Bevis, at sin(45) = cos(45) = kvadratrod2 /2
????
1)
I en ligebenet retvinklet enhedstrekant er de spidse vinkler 45 grader.
Bevis, at sin(45) = cos(45) = kvadratrod2 /2
????
Svar #1
22. august 2006 af Benjamin. (Slettet)
Tegn: enhedscirklen, retningspunktet til 45º, højden fra retningspunktet og til 1.-aksen. Disse to linjestykker sammen med 1.-aksen danner en trekant.
Trekanten er en ligebenet, retvinklet trekant, så to af vinklerne er 45º og den sidste selvfølgelig 90º.
Prøv selv videre.
Trekanten er en ligebenet, retvinklet trekant, så to af vinklerne er 45º og den sidste selvfølgelig 90º.
Prøv selv videre.
Svar #2
22. august 2006 af piper (Slettet)
Den første kan bevises med et indlysende geometrisk bevis, der (nok) er mest oplagt at bruge. Benjamin giver dig forklaringen.
Derfor konstarer vi at sin(45) = cos(45)
Bevis for at sin(45) = sqrt(2)/2
I enhedscirklen ved du altså at de 2 kateter i den fremkomne retvinklede trekant er lige lange (det følger jo af sin(45) = cos(45). Det må ifølge pythagoras gælde at:
x^2+x^2=1^2
hvor x naturligvis er lig cos(45)=sin(45). Der fås ved reduktion af begge sider:
2*x^2=1
Der divideres med 2 på begge sider:
x^2 = 1/2
Kvadratroden tages på begge sider:
x = sqrt(1/2) = sqrt(1)/sqrt(2)
x = 1/sqrt(2)
Så ganges der med kvadratroden af 2 i tæller og nævner (det må man jo godt!):
x = sqrt(2)/2 = cos(45) = sin(45)
Det var i hvert fald en ret oplagt mulighed.
Derfor konstarer vi at sin(45) = cos(45)
Bevis for at sin(45) = sqrt(2)/2
I enhedscirklen ved du altså at de 2 kateter i den fremkomne retvinklede trekant er lige lange (det følger jo af sin(45) = cos(45). Det må ifølge pythagoras gælde at:
x^2+x^2=1^2
hvor x naturligvis er lig cos(45)=sin(45). Der fås ved reduktion af begge sider:
2*x^2=1
Der divideres med 2 på begge sider:
x^2 = 1/2
Kvadratroden tages på begge sider:
x = sqrt(1/2) = sqrt(1)/sqrt(2)
x = 1/sqrt(2)
Så ganges der med kvadratroden af 2 i tæller og nævner (det må man jo godt!):
x = sqrt(2)/2 = cos(45) = sin(45)
Det var i hvert fald en ret oplagt mulighed.
Skriv et svar til: Trigonometriopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
