Matematik
hovedregning
22. august 2006 af
Einsteinium (Slettet)
Ehm
Jeg kan sku ikke huske, hvordan man regner dette ud uden hjælpemidler:
32^(4/5)
Det virker jo ikke rigtigt at lave om til kvadratrod og sådan.. hm... *føler sig dum*
Jeg kan sku ikke huske, hvordan man regner dette ud uden hjælpemidler:
32^(4/5)
Det virker jo ikke rigtigt at lave om til kvadratrod og sådan.. hm... *føler sig dum*
Svar #1
22. august 2006 af ibibib (Slettet)
Da 2^5 = 32 er
32^(1/5) = 2 og dermed er
32^(4/5) = 2^4 = 16.
32^(1/5) = 2 og dermed er
32^(4/5) = 2^4 = 16.
Svar #2
22. august 2006 af Einsteinium (Slettet)
kan jeg så godt skrive det, som på den nederste linje?
Hm.. gotta remember that! Fanks..
Hm.. gotta remember that! Fanks..
Svar #3
22. august 2006 af dnadan (Slettet)
Her har du stykket med nogle mellemregninger, du skal bare gøre brug af potensregnereglerne:
32^(4/5) =(2^5)^(4/5) =2^(20/5)=2^4=16
32^(4/5) =(2^5)^(4/5) =2^(20/5)=2^4=16
Skriv et svar til: hovedregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
