Matematik

bogstaver

23. august 2006 af figaro8 (Slettet)
hmm hvordan løser man sådan en når der pludselig kommer ting i ^2??

så som : 22x^2 - 2x(x+y)+25x^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2006 af Duffy

Løser? Det ligner en REDUKTIONS-OPGAVE!!

22x^2 - 2x(x+y) + 25x^2 =

45x^2-2xy

Svar #2
23. august 2006 af figaro8 (Slettet)

parentsen er en minus parentes og o det ene x forsvinder ind i det andet?? = -2xy jeg forstår ikke hvordan du får 45x^2??

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2006 af Mitton (Slettet)

#0 Jeg tror det er en rigtig god ide hvis du skriver din opgave nøjagtig som den lyder. Det du skriver her giver ikke rigtig nogen mening...

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#0 Hvis det hjælper lidt på forståelsen, kan du se på x^2 som et selvstændigt bogstav, og dermed reducere på samme måde som hvis der stod x eller y.

22x^2 - 2x(x+y)+25x^2

Start med at gange ind i parantesen
-2x*x = -2x^2 (x*x=x^2, ligesom 5*5=5^2)
x*y = xy, så -2x*y = -2xy
22x^2-2x^2-2xy+24x^2

Så skal du bare fortsætte reduktionen

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2006 af SomeOneMore (Slettet)

det er selvfølgelig stadig plus 25x^2 til sidst

Skriv et svar til: bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.