Kemi

Afstemning af redoxreaktion

28. august 2006 af Molle (Slettet)
Opgaven:
Afstem reaktionsskemaet (sur opløsning):

Ag + NO3- -> Ag+ + NO2

Vil nogen gennemgå trin for trin, hvordan den opgave løses?
Jeg har kigget lidt på OT for de forskellige, men ved ikke rigtigt, hvad jeg skal stille op.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2006 af martinrv (Slettet)

Afstemning af redoxreaktioner foregår altid efter følgende procedure:
a) Reaktionsskemaet opskrives uden koefficienter (det har du gjort).
b) Oxidationstal skrives over de atomer, der ændrer oxidationstal.
c) Det beregnes, hvor mange trin disse atomer oxideres/reduceres. Resultatet heraf skrives under reaktionsskemaet.
d) Der afstemmes, således, at der afgives og optages lige mange elektroner, vha. koefficienter.
e) Ladningen afstemmes med H+-ioner (i sur opløsning) eller med OH--ioner (i basisk opløsning).
f) H og O afstemmes ved at tilføje vand på den ene side.

Håber, det var hjælp nok. Prøv, om du nu kan løse den, ellers spørg igen :-)

/martinrv

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2006 af mathon

...når du har et resultat, kan du måske bruge
http://peecee.dk/?id=1019

Svar #3
28. august 2006 af Molle (Slettet)

c) Det beregnes, hvor mange trin disse atomer oxideres/reduceres. Resultatet heraf skrives under reaktionsskemaet.

I den pågældende opgave får jeg, at
Ag oxiderer således at OT stiger med 1 og
N reduceres således at OT falder med 1

Samlet giver det ingen forskel. Betyder det, at koefficienterne foran Ag og NO3- bare skal være 1 og at jeg bare skal afstemme med H+-ioner?

Svar #4
28. august 2006 af Molle (Slettet)

Jeg prøvede lige med en anden opgave.
Min start:
Fe(3+) + H2S -> Fe(2+) + S

Og jeg ender med:

2OH(-) + 2Fe(3+) + H2S -> 2Fe(2+) + S + 2H2O

Svar #5
28. august 2006 af Molle (Slettet)

I min først stillede opgave kan jeg ikke finde nogle ladningsforskel mellem højre og venstre side. Er det så ikke lidt svært at afstemme med H+-ioner`?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2006 af missjoy (Slettet)

Hej
I din første opgave er højre side. Ag=0 O=-2, så er N=+6 venstre side er Ag+=ydreladningen 1, O=-2, så er N=+4 så du får forholdne Ag alf. 1 elektron N modtager 2 elktroner... så kan du afstemme ydre ladninge

mvh joy

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2006 af mathon


ja - hvis det foregår i basisk væske!

men oprindelige opgave:

Ag + NO3- + 2H+ --> Ag+ + NO2 + H2O

venstre side OT_Ag=0 OT_N=+5

højre side OT_Ag+=+1 OT_N=+4

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2006 af mathon

#¤ =#4

Skriv et svar til: Afstemning af redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.