Matematik
ubestemt integral
28. august 2006 af
arni05 (Slettet)
Bestem integralet
S(x/x+1)^2dx
Jeg var ude i at bruge integration ved substitution og sætte t=x+1 men så får jeg: S(x/t)^2dt
Det kan jeg bare ikke få til at gå op??
S(x/x+1)^2dx
Jeg var ude i at bruge integration ved substitution og sætte t=x+1 men så får jeg: S(x/t)^2dt
Det kan jeg bare ikke få til at gå op??
Svar #2
28. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Din ide er god nok, du skal blot gøre en enkelt ting mere:
S(x/t)^2dt
= S((t-1)/t)^2dt
= S(1-1/t)^2 dt
Gang så ^2 ud og resten giver vist sig selv.
S(x/t)^2dt
= S((t-1)/t)^2dt
= S(1-1/t)^2 dt
Gang så ^2 ud og resten giver vist sig selv.
Svar #3
28. august 2006 af arni05 (Slettet)
nå ja selvølgelig men hvordan kommer du fra t-1 til 1-1??
Svar #4
28. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Jeg kommer ikke fra t-1 til 1-1.
Jeg kommer fra (t-1)/t til 1 - 1/t.
Du sætter ikke selv de nødvendige parenteser, når du f.eks. skriver x/x+1, men mener x/(x+1), men forskellen er altså vigtig og nødvendig for at forstå, hvad jeg skriver.
Jeg kommer fra (t-1)/t til 1 - 1/t.
Du sætter ikke selv de nødvendige parenteser, når du f.eks. skriver x/x+1, men mener x/(x+1), men forskellen er altså vigtig og nødvendig for at forstå, hvad jeg skriver.
Skriv et svar til: ubestemt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
