Matematik

Andengradspol.

29. august 2006 af PixelDub (Slettet)
hej folkens, jeg er stødt ind på følgende problem:

jeg skal finde d = b^2 - 4 * a * c
men jeg ved ikke hvad a er, og opgaven går ud på at finde ud af hvad a er.
Jeg ved følgende:
b = 0, c = 20
og
a < 0 og d > 0

Jeg har nu prøvet at sætte b og c ind i d formlen og får at a = 0.
Dette kan jeg ikke få til at passe da jeg har resultatet på opgaven bag i min bog og der giver det:

-1/80 del

Det eneste jeg rigtig mangler før at jeg kan få opgaven til at gå retsmæssigt op er hvordan jeg finder d når jeg ikke ved hvad a er ?

Anybody

Svar #1
29. august 2006 af PixelDub (Slettet)

-1/80del = a = -1/80 UPS

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2006 af ibibib (Slettet)

Der mangle vel nogle oplysninger. Prøv at skrive opgaven fra starten af.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2006 af Mahinth (Slettet)

kan du ikk lige skrive hele opgaven her på siden, bar kopier den over ;)

Svar #4
29. august 2006 af PixelDub (Slettet)

Altså jeg skal bare bruge en formel hvorpå jeg skal udregne d = b^2 - 4 * a * c
og jeg kender ikke a ?

Findes den overhovedet hehe !

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2006 af Mahinth (Slettet)

kender du alle andre værdier samt diskriminaten(d)??

Svar #6
29. august 2006 af PixelDub (Slettet)

kender ikke diskriminanten og kender ikke a men kender b og c ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2006 af madsv (Slettet)

Prøv som Mahinth har skrevet at skrive hele din opgave her fra starten af med alle de oplysninger du har fået, så er det meget nemmere at hjælpe dig.

Svar #8
29. august 2006 af PixelDub (Slettet)

Brobuen på figuren, har form som en del af en parabel, mens vejbanen er en ret linje - målene på figuren går på det nederste af brobuen.

Angiv en forskrift for den parabel, der dannes af det nederste af brobuen, idet kordinatsystemets nulpunkt anbringes midt på vejbanen og vejbanen er en x-akse.
De 6 mellemrum mellem de lodrette "hængere" og afstanden fra den sidste hænger til det punkt, hvor brobuen rammer vejbanen, er alle lige store. Bestem de 7 hængeres længder.

Her er en skitse af figuren:
http://www.net-city.dk/upload/sys1/1156870224_ma1.JPG

Skriv et svar til: Andengradspol.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.