Matematik
Integralregning
30. august 2006 af
Mille_87 (Slettet)
Hej!
Jeg har nogle opgaver, hvor jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal gøre.
1) Vis, at der findes tal a og b, så følgende ligning er opfyldt for ethvert x undtagen -2 og 3:
-5/x^2-x-6 = (a/x+2)+(b/x-3)
Beregn derved følgende integral:
(integraltegn)-5/x^2-x-6dx
2) En funktion f er bestemt ved:
f(x)=e^3x , x tilhører alle reelle tal
F er stamfunktion til f, hvis graf går gennem (ln2,2)
Bestemt en regneforskrift for F
Hej!
Jeg har nogle opgaver, hvor jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal gøre.
1) Vis, at der findes tal a og b, så følgende ligning er opfyldt for ethvert x undtagen -2 og 3:
-5/x^2-x-6 = (a/x+2)+(b/x-3)
Beregn derved følgende integral:
(integraltegn)-5/x^2-x-6dx
2) En funktion f er bestemt ved:
f(x)=e^3x , x tilhører alle reelle tal
F er stamfunktion til f, hvis graf går gennem (ln2,2)
Bestemt en regneforskrift for F
Svar #1
30. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Du mener sikkert
-5/(x^2-x-6) = a/(x+2) + b/(x-3)
Please, skriv de parenteser rigtigt, ellers giver det anledning til al for meget forvirring.
For at løse første del - sæt på fællesnævner.
-5/(x^2-x-6) = a/(x+2) + b/(x-3)
Please, skriv de parenteser rigtigt, ellers giver det anledning til al for meget forvirring.
For at løse første del - sæt på fællesnævner.
Svar #2
30. august 2006 af Mille_87 (Slettet)
Ja jeg mener
-5/(x^2-x-6)=a/(x+2)+b/(x-3)
Jeg forstår ikke hvordan du vil sætte det på fællesnævner og komme videre derfra...
-5/(x^2-x-6)=a/(x+2)+b/(x-3)
Jeg forstår ikke hvordan du vil sætte det på fællesnævner og komme videre derfra...
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
