Matematik

Stamfunktioner

31. august 2006 af Wasseup! (Slettet)
Hej.

Jeg har et par funktioner jeg skal finde stamfunktioner til, som jeg er lidt i tvivl om:

f(x)=x^2*1/x^2
og
f(x)=1/kvadratrodx+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2006 af mathon

f(x)=x^2*1/x^2=1
S1dx=

f(x)=1/kvadratrod(x)+1
eller
f(x)=1/(kvadratrod(x)+1)?

Svar #2
31. august 2006 af Wasseup! (Slettet)

Den sidste forstår jeg ikke lige. Den første er egenlig (x^2)+(1/x^2)

Hvordan kan du få f(x)=(1/kvadratrod(x))+1 til at blive det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2006 af Benjamin. (Slettet)

#2 I #1 spørges der til hvordan 2. opgave skal formuleres;
"f(x)=1/kvadratrod(x)+1
eller
f(x)=1/(kvadratrod(x)+1)?"

(x²)+(1/x²) = 1

Svar #4
31. august 2006 af Wasseup! (Slettet)

Nårh ja, men det er så svaret på nu. :) Men hvordan kan det give 1, hvis du skal finde stamfunktionen? Kan jeg ikke lige få til at passe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2006 af Benjamin. (Slettet)

#4 Funktionen:
f(x)=(x²)+(1/x²)
kan reduceres til (husk restriktionen x!=0):
f(x)=1

#1 Skriver blot derefter:
"S1dx="
Formentlig fordi 'mathon' ønsker, at du selv indser, hvad det giver.
S1dx = x + k

Svar #6
31. august 2006 af Wasseup! (Slettet)

OKay mange tak. Kan jeg godt se. Hvad så med den sidste?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2006 af Benjamin. (Slettet)

#6 Du ved at
S1/(2·sqrt(x))dx = sqrt(x)
og at man kan integrere ledvist. Ud fra det burde du kunne regne det.

Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.