Matematik
231
03. september 2006 af
Hollywoodstar (Slettet)
hej, jeg ved ikke hvordan deres røringspunkt skal beregnes?
y=2-2x og 4x-8y+1=0
er ortogonale tangenter til parabelen med ligningen Y = -0.5x^2.
skal vise at de er ortogonale og skal finde deres røringspunkt..
kender godt den her ac = -1, men hvordan finder jeg a?
y=2-2x og 4x-8y+1=0
er ortogonale tangenter til parabelen med ligningen Y = -0.5x^2.
skal vise at de er ortogonale og skal finde deres røringspunkt..
kender godt den her ac = -1, men hvordan finder jeg a?
Svar #1
03. september 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
er der ikn nogen der vil hjælp mig igang?.
kan se at den 2-2x, der er a =-2, hvordan finder jeg den anden hældning?
kan se at den 2-2x, der er a =-2, hvordan finder jeg den anden hældning?
Svar #2
03. september 2006 af allan_sim
#1.
Du isolerer y i den anden ligning:
4x-8y+1=0
-8y+1=-4x
...
Herefter aflæses hældningen på vanlig vis.
Du isolerer y i den anden ligning:
4x-8y+1=0
-8y+1=-4x
...
Herefter aflæses hældningen på vanlig vis.
Svar #3
03. september 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
hvad er hældningen så der? -4?.
hvis, ja så passer, det ikke med ac = -1
hvis, ja så passer, det ikke med ac = -1
Skriv et svar til: 231
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
