Matematik
retningsvektor
04. september 2006 af
Chris_1987 (Slettet)
Hej
Når jeg nu sidder med to vektorer i rummet og skal finde ud af om de er parallelle hvordan gør jeg så? De må jo have samme retningsvektor, men hvordan finder jeg den når jeg kun har de to vektorer og intet andet?
Jeg har forsøgt mig lidt frem med noget forskelligt, og har derfor regnet på de to vektorers enhedsvektorer og de er ens. Kan det bruges som facit eller..?
-Chris
Når jeg nu sidder med to vektorer i rummet og skal finde ud af om de er parallelle hvordan gør jeg så? De må jo have samme retningsvektor, men hvordan finder jeg den når jeg kun har de to vektorer og intet andet?
Jeg har forsøgt mig lidt frem med noget forskelligt, og har derfor regnet på de to vektorers enhedsvektorer og de er ens. Kan det bruges som facit eller..?
-Chris
Svar #2
04. september 2006 af LanioX (Slettet)
Standardløsningen på opgaven er at tage determinanten mellem to retningsvektorer. Hvis denne er 0, er de to vektorer parallelle.
At enhedsvektorerne i de to vektorers retningen er ens, betyder også at de er parallelle. Jeg vil dog klart foretrække metoden ovenfor.
At enhedsvektorerne i de to vektorers retningen er ens, betyder også at de er parallelle. Jeg vil dog klart foretrække metoden ovenfor.
Svar #3
04. september 2006 af Chris_1987 (Slettet)
Har ikke lært om lineær uafhængighed.
Hvad er determinanten mellem de to retningsvektorer?
Hvad er determinanten mellem de to retningsvektorer?
Svar #4
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Hvis du har to konkrete vektorer vec(a) og vec(b), så kan du blot se, om der findes en konstant k, så k*vec(a) = vec(b). Dette gøres koordinatvis.
Eks: a=(1;2;3) og b=(3;6;9)
Da 3/1 = 6/2 = 9/3 er k*a=b og de to vektorer er parr.
Eks: c=(1;2;3) og d=(3;6;12)
Da 3/1 = 6/2 ikke er ligmed 12/3 er c og d ikke parr.
Eks: a=(1;2;3) og b=(3;6;9)
Da 3/1 = 6/2 = 9/3 er k*a=b og de to vektorer er parr.
Eks: c=(1;2;3) og d=(3;6;12)
Da 3/1 = 6/2 ikke er ligmed 12/3 er c og d ikke parr.
Skriv et svar til: retningsvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
