Matematik

Stamfunktion

05. september 2006 af emil16 (Slettet)
Er der nogen, som kan finde stamfunktionen til denne her:

X^2+1/X^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2006 af dnadan (Slettet)

står der x^2 +1/x^2 eller (x^2+1)/x^2?

Svar #2
05. september 2006 af emil16 (Slettet)

der er ikke nogen parentes i opgaven

Svar #3
05. september 2006 af emil16 (Slettet)

men det skal forstås som:


(x^2+1)/x^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2006 af mathon

S(x^2+1/x^2)dx
Sx^2dx-S(-1/x^2)dx=
1/3x^3-1/x+k

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2006 af mathon

#4
...hvis der IKKE er parentes!

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2006 af dnadan (Slettet)

#0 den nemmeste vej til målet, ville være en lille omskrivning:

f(x)=(x^2+1)/x^2 = x^2/x^2 +1/x^2 = 1+1*x^-2

Prøv nu at integrere denne...

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2006 af mathon

...hvis der ER parentes!
S(x^2+1)/x^2*dx
S(x^2/x^2+1/x^2)dx
S(1+1/x^2)dx
Sdx-S(-1/x^2)*dx

x-1/x+k

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2006 af dnadan (Slettet)

#7 du behøver nu ikk at lave alt for personen... Bare et par hint burde være fint:) På den måde lær personen også lidt mere...

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det er ikke afgørende om der er en parentes i opgaven. Det afgørende er hvor lang er brøkstregen?

Svar #10
05. september 2006 af emil16 (Slettet)

tusind tak for svarene!

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.