Matematik
Grænseværdi
09. februar 2004 af
Ann-Britt (Slettet)
1: Jeg har nogle opgaver som jeg er lidt forvirret omkring. Vi har haft om grænseværdi og dernæst om asymptoter. Nu skal jeg lave noglke opgaver med grænseværdi, og roder sammen i det. Men er grænseværdierne asymptoterne
Opgaverne:
-grænseværdien af x(i 2.)-1 : x-1 , for x gående mod 1.
Forslag: 2, da brøken kan forkortes til x+1??
- grænseværdien af x: x+1, for x gående mod 1
Forslag: 0,5??
- grænseværdien af x(i 3.)+4x : x(i 2.)+3x, for x gående mod 0
Forslag??
Det ville være rart hvis nogle kunne hjælpe mig lidt.
Opgaverne:
-grænseværdien af x(i 2.)-1 : x-1 , for x gående mod 1.
Forslag: 2, da brøken kan forkortes til x+1??
- grænseværdien af x: x+1, for x gående mod 1
Forslag: 0,5??
- grænseværdien af x(i 3.)+4x : x(i 2.)+3x, for x gående mod 0
Forslag??
Det ville være rart hvis nogle kunne hjælpe mig lidt.
Svar #1
12. februar 2004 af sontas (Slettet)
x^3+4x / x^2 +3x
vi prøver med x = 300
og x = 0,0001
300^3+4*300 / 300^2 + 3*300 = 1200
og 0,0001^3 + 4*0,0001 / 0,0001^2 + 3*0,0001 = 40000
hmm den ser ud til at stige jo lavere x bliver derfor prøver vi x = 0,000001
og ser den bliver endnu større, derfor går vi udfra : x -> 0 -> + undelige
undskyld for den sølle hjælp, men er 1.g'er og har aldrig rigtig haft om det ;).
vi prøver med x = 300
og x = 0,0001
300^3+4*300 / 300^2 + 3*300 = 1200
og 0,0001^3 + 4*0,0001 / 0,0001^2 + 3*0,0001 = 40000
hmm den ser ud til at stige jo lavere x bliver derfor prøver vi x = 0,000001
og ser den bliver endnu større, derfor går vi udfra : x -> 0 -> + undelige
undskyld for den sølle hjælp, men er 1.g'er og har aldrig rigtig haft om det ;).
Skriv et svar til: Grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
