Matematik

stamfunktion

06. september 2006 af Stinnie (Slettet)
hejsa. jeg har problem med følgende opgave:

f(x)= e^x - e^-x
find F(x)= e^x + e^-x

Den er lidt svær at forklare, men opgaven står i eksamensopgaver i matematik fra 1999 og det er nummer 3026. håber nogen vil hjælpe, for jeg ved ikk hvordan den skal løses.

Svar #1
06. september 2006 af Stinnie (Slettet)

jeg har fundet F(x), men det er resten af opgaven der er et problem.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#0
Det er ikke alle der har den bog, så du bør nok skrive spørgsmålet ind her.

Svar #3
06. september 2006 af Stinnie (Slettet)

bestem tallet a, så punktmængden
{(x,y)|0<=x<=a 0<=y<=f(x)} har arealet 8

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#3
Så er integralet fra 0 til a lig med 8.

Svar #5
06. september 2006 af Stinnie (Slettet)

ja, men jeg forstår ikk hvordan den skal løses..

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2006 af mathon

a
[e^x + e^(-x)]=8
0

hvoraf
e^a+e^(-a)=10

der ganges igenmem med e^a:
(e^a)^2+1=10e^a

(e^a)^2-10e^a+1=0;
vi sætter z=e^a,
hvoraf
z^2-10z+1=0
med rødderne
z1=5-sqr(24) og z2=5+sqr(24)
eller da z=e^a

e^a=5-sqr(24)=ca. = 0.10, hvilket IKKE er en mulighed, da e^x er en voksende funktion gennem (0,1), så e^a>1 for x>0
eller
e^a=5+sqr(24)=2sqr(6)+5>5
der logaritmeres:

ln(e^a)=ln(5+sqr(24)),
hvoraf
du beregner a.

Svar #7
06. september 2006 af Stinnie (Slettet)

mange tak for hjælpen:D

Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.