Tysk

Datid

06. september 2006 af Lazhamza (Slettet)
Hej:D

Jeg er ved at skrive en tysk stil, og jeg har den mest latterligste problem. Hvordan var datid i tysk? :(

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2006 af figaro8 (Slettet)

kommer an på om det er bestemt eller ubestemt

Svar #2
06. september 2006 af Lazhamza (Slettet)


det er alle sammen ubestemt form, hvordan skal så datid være? Tag f.eks. Zu kommen

Svar #3
06. september 2006 af Lazhamza (Slettet)

hvordan skal det så være i datid?*

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2006 af gittemaja (Slettet)

når du skal finde zu kommen så er det fx stærk bøjet, det vil sige at du skal slå det op bagerst i en ordbog under 'kommen' zu kommen kan jeg så fortælle dig er 'kam'

Svar #5
06. september 2006 af Lazhamza (Slettet)

det er jo lige det. Jeg har udlånt min ordbog til en ven, som ikke er en som afleverer ting til tiden. hehe. men hvad så med de regelmæssige?

Svar #6
06. september 2006 af Lazhamza (Slettet)

det var for de uregelmæssige, der er ingen regler. Men please hvad med de regelmæssige ord? Vil gerne lære det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2006 af SejeB (Slettet)

Du fjerner bar eordets stamme og sætter datidsendelsen på alt efter hvilken person det er.

Eks.:

Haben i datid = hatten

Ich hatte - endelse = te
Du hattest - endelse = test
Er hatte - endelse = te

Wir hatten - endelse = ten
Ihr hattet - endelse = tet
Sie hatten - endelse = ten

Svar #8
06. september 2006 af Lazhamza (Slettet)

Mange tak SejeB. :D

Skriv et svar til: Datid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.