Matematik

kvadratsætninger

10. september 2006 af pjep (Slettet)
jeg ved godt at det sikkert er en rigtig nem opgave, men kan virkelig ikke forstå hvordan man bruger kvadratsætningerne ordentligt.
opgaven lyder
udregn ved brug af kvadratsætningerne
(ax+by)2


skal man bruge kvadratsætningen (a+b)2=a2+b2+2ab??

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #2
10. september 2006 af pjep (Slettet)

skal jeg så skrive at (ax+by)2 = ax2+by2+2axby2

og hvordan kommer jeg videre herfra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal ikke videre.
Men der er flere fejl:
(ax)² = a²·x².

Hvor kommer det sidste total fra?

Svar #4
10. september 2006 af pjep (Slettet)

det er fordi jeg troede det skulle stå i anden igen, men har lig ekiket på formlen og det skal det ikke. vil det så sige opgaven allerede er klaret?!?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, når fejlene er rettet.

Svar #6
10. september 2006 af pjep (Slettet)

skal jeg skrive:
(ax+by)=a2*x2+b2*y2+2ab

(alle totaller står i anden, undtagen det inden ab)

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du mangler xy til sidst

Svar #8
10. september 2006 af pjep (Slettet)

så der skal stå 2axby? i stedet for 2ab?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2006 af Duffy

Prøv lige at få din notation herinde i orden så kan vi bedre hjælpe dig:

For at skrive "a i anden" altså
a·a skal du bruge "potens-opløfteren"
'^'

Den fås med SHIFT+'trema'

dvs SHIFT+'¨'



a·a = a^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

#8
Ja.

Svar #11
10. september 2006 af pjep (Slettet)

okay, tusind tak for hjælpen!
nu kan jeg komme videre med de andre opgaver!

-okay, det skal jeg huske ^

Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.