Matematik
integralregning
12. september 2006 af
Misser (Slettet)
Hej!!
Jeg har en opgave jeg lige ville høre om der er nogle herinde der er sød at hjælpe med.
En integralkurve til differentialligningen y`=3y-(x/y)+ln(x*y) går gennem p(1,1). Bestem en ligning for tangenten til denne kurve i punktet p.
umiddelbart ville jeg sige at man bare skulle sætte 1 ind på x plads og 1 ind på y plads og så har man resulktatet, men er det rigtigt.
På forhånd TAK
Jeg har en opgave jeg lige ville høre om der er nogle herinde der er sød at hjælpe med.
En integralkurve til differentialligningen y`=3y-(x/y)+ln(x*y) går gennem p(1,1). Bestem en ligning for tangenten til denne kurve i punktet p.
umiddelbart ville jeg sige at man bare skulle sætte 1 ind på x plads og 1 ind på y plads og så har man resulktatet, men er det rigtigt.
På forhånd TAK
Svar #1
12. september 2006 af ibibib (Slettet)
Hvis du indsætter x=1 og y=1 får du tangentens hældning.
Derefter skal du bestemme tangentens ligning.
Derefter skal du bestemme tangentens ligning.
Svar #2
12. september 2006 af Misser (Slettet)
okay..men hvordan skal jeg gøre det.. er det forkert det andet jeg har gjort???
Svar #3
12. september 2006 af ibibib (Slettet)
Nej, men som jeg skriver har du kun bestemt hædningen. Du mangler ligningen.
Og det lærte du sidste år:
y-y1 = a(x-x1)
Og det lærte du sidste år:
y-y1 = a(x-x1)
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
