Matematik

Beregne skæringspunkt

14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)
Hvordan beregner man et skæringspunkt uden af aflæse på et koordinat?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Øhhh ... et skæringspunkt mellem hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2006 af sigmund (Slettet)

#1,

Jeg må give dig ret i, at det er et yderst mangelfuldt indlæg. Imidlertid gætter jeg på, at der er tale om skæringspunktet mellem to rette linjer i planen. Om dette er der mange andre tråde.

Svar #3
14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)

Ja, skæringspunkt mellem to rette linjer i et koordinatsystem?

Hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Sæt dem lig med hinanden.

Svar #5
14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)

#4 Hvad mener du?

Linjernes ligning er:

y = -2,5x + 5
og
y = 1,33x + 0,33

Hvad gør jeg for at finde skæringspunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#5
Der står jo y=... ved dem begge, så du kan skrive:
y=y =>
-2,5x + 5 = 1,33x + 0,33

Reducér, og du får et x. Dette sætter du så ind i en af ligningerne for y, og du har din y-værdi.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2006 af pod (Slettet)

-2,5x+5=1,33x+0,33

og så har du en almindelig førstegradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2006 af sigmund (Slettet)

#5,

Der står det samme på venstre side af begge ligninger. Derfor kan du sætte de to højre sider lig hinanden, og derved finde x-koordinaten for skæringspunktet. Den anden koordinat findes så ved at sætte det fundne x ind i en af ligningerne.

Svar #9
14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)

Okay tak, jeg har fået ligningen til

x=0,820

kan det passe? - og hvad skal jeg nu gøre for at finde skæringspunktet?

Svar #10
14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)

Okay tak, jeg har fået ligningen til

x=0,820

kan det passe? - og hvad skal jeg nu gøre for at finde skæringspunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Prøv at skrive dine udregninger, så vi kan finde fejlen.

Svar #12
14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)

-2,5x + 5 = 1,33x + 0,33
-2,5x - 1,33 x = 0,33 - 5

-3,83x = -4,67

-3,83/-4,67

x= 0,820




Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2006 af sigmund (Slettet)

#12,

Skal du ikke dividere -4.67 med -3.83?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. september 2006 af aarhusianeren (Slettet)

#13 sorry det er min fejl.. så det skal give 1,219 .. er det skæringspunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#14
Det er x-koordinaten til skæringspunktet mellem de to linjer.
Sæt nu som førnævnt x-værdien ind i en af ligningerne, så du får y-koordinaten til skæringspunktet.

Skriv et svar til: Beregne skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.