Matematik
HJÆLP
14. september 2006 af
Misser (Slettet)
Hej!!
Jeg har en opgave jeg lige ville høre om der er nogle herinde der er sød at hjælpe med.
En integralkurve til differentialligningen y`=3y-(x/y)+ln(x*y) går gennem p(1,1). Bestem en ligning for tangenten til denne kurve i punktet p.
umiddelbart ville jeg sige at man bare skulle sætte 1 ind på x plads og 1 ind på y plads og så har man resulktatet, men er det rigtigt.
På forhånd TAK
ja.
så har du tangentens hældning. Så mangler du bare at finde "b-leddet" i ligningen.
Ja, problemt er bare at jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gøre det???
Jeg har en opgave jeg lige ville høre om der er nogle herinde der er sød at hjælpe med.
En integralkurve til differentialligningen y`=3y-(x/y)+ln(x*y) går gennem p(1,1). Bestem en ligning for tangenten til denne kurve i punktet p.
umiddelbart ville jeg sige at man bare skulle sætte 1 ind på x plads og 1 ind på y plads og så har man resulktatet, men er det rigtigt.
På forhånd TAK
ja.
så har du tangentens hældning. Så mangler du bare at finde "b-leddet" i ligningen.
Ja, problemt er bare at jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gøre det???
Svar #1
14. september 2006 af Stenalt (Slettet)
Ja det er sådan du skal gøre... Når du så har hældningen kan du finde ligningen da du jo også har et punkt at sætte ind... y =a(x-x1)+y1
Skriv et svar til: HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
