Andre fag

Hvorfor har jeg uren hud? :(

13. februar 2004 af Gæstebruger (Slettet)
Hej!

Jeg har hørt at her hjælper man alle enhver inde på denne hjemmeside!
Jeg ved godt at det jeg skriver ind ikke har noget med lektiehjælp af gøre men jeg har et problem og det er at jeg har uren hud! Men hvorfor har jeg uren hud i forhold til alle andre teenager? De kalder mig øgenavne og det gøre ondt når alle de andre driller mig!

Håber nogen vil hjælpe mig, for jeg har virkelig brug for det :´(

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2004 af maggie (Slettet)

Snap out of it... And get a life
Grunden til at du har uren hud er fordi du er så pisse klam...
Gud har udvalgt dig som en offer, så vi andre kan have det sjovt med at mobbe dig. Ps: Det her er ikke team hjælp hotline, dette er studieportalen hvor folk snakker om opgaver og ikke uren hud og bumser...
Hvis du vil søge hjælp så kig på denne side www.libresse.dk der mødes folk ligesom dig og skriver om deres problemer. Her vil dit urene hud passe meget godt ind! Jeg gentager www.libresse.dk
Håber det kan hjælpe dig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)

Man kunne også vælge at formulere sig lidt venligere maggie! Hvis du ik kan svare ordentligt på hvad folk skriver så lad være med at svare. Så nemt er det! Du kunne have sparet en masse tid ved bare at have skrevet www.libresse.dk istedet for at svine folk til.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2004 af Lurch (Slettet)

#1Maggie? Skrid please?
Urenhud kommer med teenageårene, sådan er naturens gang desværre:) Nogle bliver ramt hårdere end andre.
Køb noget ansigtrens og noget skrubbecream og brug det.
ansigtsrens morgen og aften, skrubbecream et par gange om ugen. Det holder mig ready to go go. Mats har noget ganske udemærket. Er du dreng, brug Bodyshops serie til mænd. Den er rigtigt god.
Hvis det ikke hjælper, få en aftale ved en hudklinik, og få dem til at lava en analyse. De kan give dig meget bedre og målrettet hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2004 af Rune (Slettet)

Du er langt fra den eneste med det problem. De andre får det bare senere - tro mig. Jeg har selv haft store problemer med min hud, men piller har på mirakuløs vis hjulpet mig. De hedder Roaccutan og du skal gå til lægen, før du kan begynde på dem, men det er det hele værd. Jeg havde været i gennem 2 forskellige slags piller og en masse cremer, så der er bestemt håb forude. Lad være med at pille, da du så får ar. Lad dem være og snak med din læge.

Skriv til mig på mail, hvis du vil snakke om det. [email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2004 af Belief (Slettet)

Drik meget vand og drop chokoladen :) Det er et meget simpelt, men godt råd.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Desuden, hvis du vil udenom piller og creme og den slags, så hjælper tea-treak olie faktisk på hudorme.. det luger af h-til men tag det på om aftenen inden du går i seng, og well, indenfor en måned er der i alle fald tydlige resultater :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2004 af Jens (Slettet)

ikke at forveksle med teaktræ olie...

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2004 af Brian (Slettet)

Til Rune og vores hårdt ramte ven... det er da dejligt at høre at Roaccutan har hjulpet, og det lyder også som om behandlingsforløbet har været rigtigt - d.v.s. at alt andet er blevet forsøgt først, og det er sket under vejledning af en læge. Jeg skriver dette fordi der i pressen har været rapporteret tilfælde af ret voldsomme psykiske bivirkninger (depression) af Roaccutan. Det bør man være opmærksom på, og ved den mindste mistanke bør man kontakte sin læge, ligesom en god læge efter min mening ikke bør ordinere Roaccutan, før der ikke er andre muligheder.

Det mest autoritative om emnet jeg lige har kunne finde er

http://www.laegemiddelstyrelsen.dk/1024/visLSArtikel.asp?artikelID=1109

ellers søg Roaccutan på Google

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2004 af hreen (Slettet)

det er helt ok prøv at aftale en tid med din læge som så vil hjælpe dig med at finde den rette behandling.

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. februar 2004 af Rune (Slettet)

Er enig med Brian. Roaccutan skal ikke bruges, hvis man får en bums. De skal kun bruges i sidste ende. Der meget strenge krav, når man skal have Roaccutan, så man netop undgår psykiske nedture etc.

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2004 af Mafia girl (Slettet)


Så så folkens så tager vi lige en slapper... Vi har alle sammen lov til at være her i det her forum, der er ikke nogen som helst der skal skride og forlade stedet, selvfølgelig skal vi ikke disse folk osv.
Men alle enhver kan komme til at sige noget forkert, som de så kommer til at fortryde det senere... Så giv lige maggie en chance ikke???

Hvad så angår overskriften på titlen "Hvorfor har jeg uren hud? :( "
så har jeg haft et stort projekt hvad angår bumser. Så jeg vil med glæde fortælle hvem der får bumser? Hvorfor man får bumser? Hvorfor det lige er en selv der får dem? Hvad kan man gøre ved det? Osv...

Stort set går ingen fri. Næsten alle teenager blomstrer mere el. mindre voldsomt. Ubehandlet varer bumseplagen gennnemsnitligt 5-10 år og klinger af 18 - 25 års alderen. Det er meget vigtigt at huske, at bumser ikke er resultatet af dårlig hygeijne el. usund livsstil, men derimod en hudsygdom.

Man har hår over det meste af kroppen. Hver eneste hår har sin rod (ligesom et træ) i en såkaldt hårsæk. I bunden af hver hårsæk dannes der hele tiden talg - som er et slags fedtstof. Denne talg løber fra bunden af hårsækken op til huden, hvor den er med til at gøre ens hus stærk og smidig. Når man nærmer sig puberteten, danner man ekstra hormoner - det hører med til puberteten skal det lige tilføjes. Ekstra hormoner gør, at der dannes ekstra meget talg nede i hårsækken. Det vil betyde, at hårsækken vokser og vokser på grund af talget, nu har man fået en hudorm. Jo mere talg, jo større hudorme. Bakterier er årsagen til, at ens hudorme udvikler sig til bumser. Men bare rolig man har bakterier overalt på kroppen, og det er ganske normalt.

Man ved at nogle mennesker er mere følsomme overfor hormonpåvirkninger end andre. Denne følsomhed er til dels arvelig. Hvis dine forældre el. søskende gar været angrebet af bumser, vil man os blive plaget. O jeg vil lige tilføje at herudover ved man, at arbejder med olie, klor og tjære samt brug af kosmetik kan forværre bumser. Mange fraråder fed og røget mad, så som stærke krydderier og chokolade. Som jeg fortalte tidligere får man IKKE bumser af at spise usundt, bumser er en hussygdom.

Når man trykker bumser ud, åbner man netop hårsækken, så talget kommer ud, men samtidig ødelægger man hårsækken, så det næste talg, der dannes, ikke kan komme ud. Jo mere man maser, jo større risiko har man at få endnu større bumser el. hvad der er værre ar i huden. Så en af de vigtige ting men selv kan gøre er derfor at holde op med at trykke bumser ud.

Basiron er den mest effektive bumsemiddel som kan købes uden en recept hos matas el. på apoteket. Det vil være en god idé at starte med 5% hver anden dag.

Hvis bumserplagen el. problemet fylder meget i din hverdag så er det okey at søge hjælp hos lægen...

Jeg håber det hjalp ellers er du meget velkommen til at skrive til mig, hvis du ikke har lysten til at skrive til det her forum...

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. februar 2004 af Niels (Slettet)

Der skal nok lige tilføjes at fed mad som fx chokolade og pomfritter forværrer bumser/hudorme. Derfor er det også alment accepteret at hvis man har mange skal man ikke spise fed mad men i stedet drikke meget vand som er sundt for huden. Endvidere hjælper fx solarie faktisk på bumser.

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. februar 2004 af Mafia girl (Slettet)


Att: Niels...

Hvad angår fed med som du giver eksempel på chokolade og pomfritter forværrer ikke bumser/hudorme der tager du fejl... Af chokolade og pomfritter er det eneste resultat du får er at du tager på i vægt... det har ikke noget med ens bumser/hudorme af gøre... De oplysninger du fyrer af med at fed mad forværrer bumser passer IKKE...Som tidligere nævnt får man ikke bumser/hudorme af at spise usundt, bumser er en hudsygdom...

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. februar 2004 af Rune (Slettet)

Att: Mafia Girl

Bumser er ikke en hudsygdom, det er akne. Bumser kan man få af at spise fed mad.

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. februar 2004 af Mafia girl (Slettet)

Att: Rune...

Jo det er... Bumser er en hudsygdom...
Og nej man kan ikke få bumser af fed mad... Da dette emne angående bumser er aktuelt, ville jeg vide en del hvorfor og hvorledes... Da jeg så fik mulighed til det snakkede jeg med en del læger og apoteker angående om bumser... Og de sagde alle sammen at det er en hudsygdom...
Såååå jeg tror nu mere på hvad lægerne siger end hvad andre teenager på min egen alder fortæller mig...
Men det er op til dig selv om du vil tro på hvad du selv mener el. hvad jeg fortæller dig... Trods alt har vi jo vores egne meninger og argumenter...

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. februar 2004 af Rune (Slettet)

Som du kan læse ovenfor har jeg også haft problemer med huden og har derfor også gåer til diverse hudlæger. Jeg kender Danmarks førende læge indenfor hudsygdomme.... så.... Jeg vælger at tro på mig selv....

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. februar 2004 af Mafia girl (Slettet)


Tja belive it or not... jeg har ganske vist læst alt hvad de andre skrev... Jeg respekterer det du siger... men som sagt er vi jo vidt forskellige personer... så det er okey du tror det ene og jeg det andet...

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. februar 2004 af maggie (Slettet)

Ej tag en slapper enten forsvinder de bumser eller også kommer der flere. Men for det meste kommer der flere bumser. That is just life. Bumser er kommet for at blive...Så køb ikke alle mulige produkter til at fjerne dem, for det virker aldrig.

Såsom når man ser det i reklamerne bruger de altid unge modeller som ikke har en nader bums i hoved.
Og vupti så er deres angist perfekt iløbet af en uges behandlig.
Produkter virker ikke, og fed mad passer ikke.

Bumser kan også opstå hvis man er stresset!

Brugbart svar (0)

Svar #19
14. februar 2004 af Mafia girl (Slettet)


Hmmm der har du vist ret maggie hvad angår de der snyde reklamer med de der unge mennesker... men alligevel bør mand søge hjælp hos sin læge...

Brugbart svar (0)

Svar #20
14. februar 2004 af maggie (Slettet)

Helt bestemt MAFIA GIRL man skal søge sin læge..Men hvad hvis nu man ikke tør at spørge sin læge...Du ved nok hvor pinligt det kan være. Hvad har du så at sigde til det Mafira Girl?

Men der er mange som ikke gør det fordi de tror at de nok vil forsvinde væk på et tidspunk.. Men der tager man fejl. Det nytter ikke noget med at presse dem ud.Jo nej kun hvis man vil have et ar eller sådan noget.

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.