Matematik

trigonomitri

17. september 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)
Jeg har brug for en løsning til denne opgave.

I en firkant ABCD er siden BC parallel med siden AD, og |AB| = |BC| = |CD| = 4,1.
Firkantens omkreds er 21,4.

Beregn grdtallet for hver af firkantens vinkler.


Man kan snildt regne den sidste firkant i trapez'en, men hvordan finder man vinklerne? Jeg er røget ud i en meget besværlig ide om at man kan halvere firkanten på midten og derefter dele den i 4 trekant med en ret vinkel, men findes der ikke en nemmere måde?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af Bozack (Slettet)

Du kan jo bare nøjes med at dele den i to trekanter og så bruge cosinus- og sinusrelationerne? :)

Svar #2
17. september 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)

Har skam forsøgt:

trekant ABC bliver så:
|AB| = 4,1
|BC| = 4,1

Trekant ACD:
|AD| = 9,1
|CD| = 4,1


|AC| = ?

Jeg mangler vel en vinkel? en højde?
Eller kan jeg bruge omkredsen til mere end hvad jeg lige har gennemskuet - en side?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2:

Hint:

Isolér vinklen i cosinusrelationen.

Svar #4
17. september 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)

#3

Nu føler jeg mig lidt dum, men jeg skal vel bruge alle 3 sider til cos, for at kunne isolere denne..

Jeg har ikke ikke hhv. b i trekant ABC og d i trekant ACD..

Er jeg helt forkert på den?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4:

Nej, det har du ret i. AC skal du først finde...

Svar #6
17. september 2006 af MeWannaGoBoom (Slettet)

#5

Hvordan klarer man den i en ikke-retviklet trekant?

Skriv et svar til: trigonomitri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.