Matematik
Integralregning
18. september 2006 af
susisse (Slettet)
Hejsa... Jeg sidder og har problemer med en matematik opgave, har egentlig løst den, men er i tvivl om resultatet et det rette.
Skal beregne den eksakte værdi af: Integralet fra 1 til 2 (x^2-2)/X
Får stykket til 1.
Er det rigtigt?
Skal beregne den eksakte værdi af: Integralet fra 1 til 2 (x^2-2)/X
Får stykket til 1.
Er det rigtigt?
Svar #1
18. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Nej, det er ikke korrekt.
Skriv dine udregninger her, så viser fejlen sig nok. Tænk gerne en ekstra gang selv også.
Skriv dine udregninger her, så viser fejlen sig nok. Tænk gerne en ekstra gang selv også.
Svar #2
18. september 2006 af filleellif (Slettet)
(x^2-2)/x=x-2/x
2
S (x-2/x)dx =
1
2 2
S xdx - S 2dx/x =
1 1
2 2
S xdx - 2*S 1/x dx =
1 1
2 2
[0,5x^2] - 2*[ln|x|] =
1 1
0,5*2^2-0,5*1^2-2(ln2-ln1) =
2-0,5-2ln2 = 1,5-2ln2
2
S (x-2/x)dx =
1
2 2
S xdx - S 2dx/x =
1 1
2 2
S xdx - 2*S 1/x dx =
1 1
2 2
[0,5x^2] - 2*[ln|x|] =
1 1
0,5*2^2-0,5*1^2-2(ln2-ln1) =
2-0,5-2ln2 = 1,5-2ln2
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
