Studievejledning

high school i UK

18. september 2006 af Lilledatter (Slettet)
Hej, min datter på 15 og hendes veninde vil på high school i England efter 9. klasse. Vi har fået en masse brochurer fra forskellige udbydere, og synes at Interstudies og AFS lyder mest spændende. Dog ved vi ikke, om de er okay - både hvad angår assistance under ophold, valg af skoler og familier. Kan nogle give gode råd om, hvem vi skal satse på.
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)

Hej, først og fremmest synes jeg I skal prøve at søge ind ved noget der hedder Rotary. Jeg har netop nu en veninde der er i Argentina som er udvekslingsstudent på hvad der svarer til det danske gymnasie. Hun er med Rotary, og hun snakker kun godt om det. Der bliver taget rigtig godt vare om udvekslingsstudenten. Ydermere bliver en hel del af hendes ophold financieret af Rotary!

Man skal til samtale i en Rotaryklub for at komme afsted med dem i ryggen. Der findes for det meste opslag på folkeskolerne.

Svar #2
19. september 2006 af Lilledatter (Slettet)

1000 tak for dit svar. Vi har drøftet Rotary, men så skal de unge flytte rundt til 4 forskellige familier i løbet af et skoleår, det bliver for meget, og det er de unge heller ikke så begejstrede for. Jeg vil blive glad for, hvis nogle af jer har prøvet interstudies eller AFS - eller evt. et tredie firma - ville fortælle lidt om jeres erfaring og oplevelser, gode som dårlige.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2006 af ninnacaroline (Slettet)

Jeg kender ikke lige til de du nævner. Jeg har været ude at rejse med EF (i England) og det kan jeg desværre ikke anbefale. Så hvis I skulle falde over dem, så gå hurtigt videre igen ;)

Mvh
Ninna Caroline

Svar #4
19. september 2006 af Lilledatter (Slettet)

Tak for dit indlæg Caroline. Det er lige sådan nogle erfaringer, jeg har brug for. Jeg hører gerne fra andre.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2006 af Angela88 (Slettet)

Jeg var i Irland med STS. Jeg valgte dem fordi at deres hjemmeside og brochure var rigtig god og det virkede til at være en god orginasitation. Men det vil jeg ikke anbefale til nogen.
Jeg fik billetterne 2 dage før rejsen og jeg skulle til heathrow først. Der var to timer mellem flyene så der var ingen chance at nå det næste fly, fordi at flyet fra danmark var forsinket. Og så skulle jeg vente i 6 timer til at komme videre. Ikke nok med det. Så når jeg kom til Irland skulle jeg købe bøger og uniform for 2000 kr og det havde jeg ikke fået noget som helst at vide om. Og det var en lille by jeg skulle bo i som der boede 18000 folk. Der var intet som helst at lave. Så jeg kedede mig hele tiden.
Tror I skal vælge AFS dem har jeg bare hørt godt om. Jeg kender flere som har været med dem og har bare hørt godt om dem.

Svar #6
19. september 2006 af Lilledatter (Slettet)

Tak Angela88, det er lige sådan nogle indput vi har brug for.
Hører gerne fra andre. Er der nogle, som kender Interstudies??
Hilsen Kathrines mor

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2006 af Milla_88 (Slettet)

Hej
Jeg har i sommerferien været i Berlin på sprogskole i 2 uger med Interstudies, og det har jeg været utrolig glad for. Ved selvfølgelig ikke, hvordan skolerne er i UK, men den skole, jeg var på i Berlin kunne ikke have været bedre :) Det eneste, man skal være opmærksom på med Interstudies er, efter mine erfaringer, at de kræver en relativ høj grad af selvstændighed, forstået på den måde, at man ikke skal regne med at blive nurset særligt meget. Så det kommer vel lidt an på ens temperament, men jeg var faktisk også meget glad for den frihed, det gav, man skal bare lige vænne sig til det... Men nu er de jo også lidt yngre end jeg, og de rejser to sammen, så tror da ikke det vil blive noget problem.

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2006 af ckia (Slettet)

Hej
En pige fra min gymnasieklasse havde vaeret afsted med yfu (www.ufy.dk) og det var hun vist rigtig glad for. Hendes vaertsfamilie er hun stadig i kontakt med og hun havde et rigtig godt aar.
Tjeck ogsaa www.alott.dk - jeg kan ikke huske om de har noget med High School, men det skader jo ikke at kigge og de er meget hjaelpsomme (de har ogsaa en linksside, hvor der ofte staar nogle svar man har brug for naar man skal rejse...

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2006 af flow (Slettet)

Hej
Jeg har været afsted med interstudies og ville ikke anbefale det!!
Især ikke hvis pigerne er så unge.
Da jeg første dag ankom til UK hos min host family og var 2 timer forsinket blev der næsten skældt ud på mig og jeg var bange for ikke at blive lukket ind!!
Plus jeg var ikke blevet informeret om at jeg ikke kunne få aftensmad i weekenderne( i brochuren stod der at det var alle dage)!!
Hvad jeg også fandt ud af var at os der kom fra Danmark betalte meget mere end de andre studerende fra de andre lande!! Hvilket jo bare fortale noget om at interstudies putter meget ned i lommen!! Alt i alt var det jo den samme undervisning vi fik, men vi sku bare li betale det dobbelte!!

Som der blev sagt for oven så skal man være meget selvstændig!!



Svar #10
19. september 2006 af Lilledatter (Slettet)

Tak alle sammen, også for de forslag til andre udbydere. Dem vil vi prøve at tjekke op på. Jeg glæder mig over alle svarene.

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2006 af Angela88 (Slettet)

Lilledatter du burde lige advare pigerne om at man har ikke megen frihed i uk. Med det mener jeg skolerne.. de er meget strenge og man har ikke lov til noget som helst. Man bliver behandlet som en syv år gammel selv om man er 16.
Og der er meeeeget anderledes.. så de skal tænke sig godt om og måske lave noget research.

Svar #12
21. september 2006 af Lilledatter (Slettet)

Tak for dit indlæg. Det vil vi selvfølgelig drøfte intens. Jeg har prøvet at surfe lidt rundt, men det er faktisk svært at finde noget fornuftigt. Derfor skrev jeg også til jer her på studieportalen. Vi skal mødes med Kahtrines venindes familie igen sidst i oktober, så vil jeg printe alle jeres svar og råd/forslag ud og tage dem med.

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2006 af nannuh (Slettet)

Vi havde en udvekslingsstudent i min klasse fra Brasilien, der rejste med AFS. Det var hun rigtig, rigtig glad for! De holdt jævnligt sådan nogle møder/camps og lign., så min veninde følte, at hun var i gode og trygge hænder hos AFS.

Jeg har selv været udvekslingsstudent, men vi ordnende det privat, så jeg har ingen personlige erfaringer med organisationer. Min anden veninde rejste med Rotary til USA og skiftede værtsfamilie tre gange. Det var faktisk fint med hende, fordi hun oplevede så mange forskellige måder at leve på. Hun havde et super godt år, og hvis man spørger hende, vil hun anbefale Rotary, selvom man skifter værtsfamilie så mange gange.

Svar #14
22. september 2006 af Lilledatter (Slettet)

Hej Nannuh, tak for dit indlæg. Dejligt at høre, at AFS er godt. Måske skal vi satse på dem.
Hilsen Kathrines mor

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2006 af Deathscythe (Slettet)

Som en lille tilføjelse til nannuh's indlæg. Min lillesøster var også med Rotary, dog i Australien, som hun var rigtig glad for. Hun havde flere gode oplevelser med at skifte familie og se hvordan de forskellige lever. Det giver et mere varieret indtryk af hvordan de bor i landet. Desuden kan det jo ske at man ikke kan 100 % med den ene familie, så er det ikke så slemt, hvis det bare er 3 måneder eller sådan ca. Desuden kan det jo ske en den næste familie kan "overtage" lidt før, så man ikke skal få en længervarende dårlig oplevelse.

Til sidste skal det så også lige nævnes at du skal være fyldt 16 inden du tager afsted med Rotary, det var min lillesøster lige med nød og næppe. Heldigvis for det :) Jeg ved godt at jeg ikke svarer helt som det ønskes, men jeg mente nu at det var i sin ret, så at sige, at komme med nogle positive sider ved det med at flytte familier.

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. september 2006 af Deathscythe (Slettet)

Hov... glemte lige at nævne det med camps, som AFS også laver ifølge nannuh. Min søster var på en 3 ugers tur rundt i landet, hvor en masse andre udvekslingsstudenter jo også var med. Hvilket for det første var en rigtig stor oplevelse, men det var også godt for sammenholdet mellem de unge.

Desuden havde vi selv en udvekslingstudent fra Australien boende hos os, mens min lille søster var væk. Hun boede hos os de første 4 måneder hun var i Danmark, og det var en dejlig oplevese. Måske fordi at det var lidt nemmere at overskue for mine forældre at det ikke var et helt år. Og de kunne derfor lægge mere energi i at gøre hendes ophold rigitg godt hos os. Men vi så hende da flere gange efter at hun flyttede. Bl.a. var hun med os på sommerferie, til min fødselsdag osv. Det var ligesom hun havde 3 familer mens hun var i Danmark.

Så, nu må jeg vidst hellere stoppe min lille "prædiken", he he :)

Svar #17
23. september 2006 af Lilledatter (Slettet)

Hej Deathschyte, tak for dit indlæg. Det er rigtig dejligt at se alle de indlæg og gode råd, det er over alt forventning.

Skriv et svar til: high school i UK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.