Matematik

integrationsprøven

18. september 2006 af ann1987 (Slettet)
Hej.
Jeg har følgende ligning g(x)=½ln(e^2x-1)-x, denne ligning skal jeg vise er en stamfunktion til f(x)=1/(e^2x-1) men jeg kan simpelthen ikke få g(x) til at blive til f(x) når jeg differentierer den...
mvh ann

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2006 af mathon

g(x)=½ln(e^2x-1)-x

bemærk sammensat funktion:
(h(k(x))' = h'(k(x))*k'(x)
eller
(h(y))' =h'(y)*y'

her er h(y)=ln(y)
og k(x)=e^2x-1

g'(x)=1/2*[1/(e^2x-1)]*[e^2x-1]'-1

g'(x)=1/2*[1/(e^2x-1)]*[e^2x*2-0]-1,
der
ender op i.......

Skriv et svar til: integrationsprøven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.