Matematik

Stamfunktion

23. september 2006 af kittie (Slettet)
Hej
Jeg skal gøre rede for, at
g(x)= ½*ln(e^2x - 1) -x , x>0
er en stamfunktion til
f(x)=1/(e^2x - 1) , x>0

Aner ikke hvordan det kan blive til det...??

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2006 af mathon

hvis
g(x)= ½*ln(e^2x - 1) -x, x>0
er stamfunktion til
f(x)=1/(e^2x - 1), x>0
skal

g'(x), x>0 = f(x), x>0.

...du differentierer g(x) og undersøger OM, g'(x) bliver lig med f(x), x>0.

Svar #2
23. september 2006 af kittie (Slettet)

okay... men hvis man differentierer ln(e^2x-1) giver det så ikk 1/(e^2x-1)?? og hvad så med ½ og -x? hvad bliver det til?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2006 af mathon

g'(x)= [½*ln(e^2x-1)-x]'

1/2*(ln(e^2x-1))'*(e^2x-1)'-x'

1/2*1/(e^2x-1)*2*e^2x-1,
......
......
hvor du sætter på FÆLLES brøkstreg til sidst og reducerer tælleren efter at have hævet MINUS-parentes.

Svar #4
23. september 2006 af kittie (Slettet)

okay det prøver jeg... tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2006 af mathon

1/2*1/(e^2x-1)*2*e^2x-1,

1/(e^2x-1)*e^2x-1

e^2x/(e^2x-1) - (e^2x-1)/(e^2x-1)

[e^2x-(e^2x-1)]/(e^2x-1)

[e^2x-e^2x+1)]/(e^2x-1)

1/(e^2x-1)

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.