Matematik

ANDENGRADSPOLYNOMIUM!

23. september 2006 af yazahra (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opg:
find de værdier af k, for hvilke andengradspolynomiet p(x)har netop en rod, når
p(x) = (k+1)x^2+x+k

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2006 af mathon

diskriminanen b^2-4ac=0,
hvoraf
1^2-4*(k+1)*k=0,
hvoraf
k beregnes til........

Svar #2
23. september 2006 af yazahra (Slettet)

jeg kan ikke få resultatet til at give en rod.. :s

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2006 af dnadan (Slettet)

For at et andengradspolynomium netop kun har en rod, skal d=0.
Hermed findes d bestemt ved k og dette sættes lig nul, for herefter at isolere k.

Dette er også have mathon har skrevet til dig...

Svar #4
23. september 2006 af yazahra (Slettet)

Tusind Takk

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2006 af mathon

1^2-4*(k+1)*k=0,
som
reduceres til
k^2+k-1/4=0,
med
løsningerne? ....

Svar #6
23. september 2006 af yazahra (Slettet)

takk

Skriv et svar til: ANDENGRADSPOLYNOMIUM!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.