Matematik
Integralregning
25. september 2006 af
rexden1
Hej, jeg skal have hjælp til den generelle måde at integrere et udtryk som:
fx: 1/x^2, jeg ved dog at det giver -1/x, men hvad er den generelle metode ?
fx: 1/x^2, jeg ved dog at det giver -1/x, men hvad er den generelle metode ?
Svar #2
25. september 2006 af dnadan (Slettet)
1/a^n =a^(-n)
Hermed kan formlen:
1/(n+1)*a^(n+1) benyttes når der skal integreres...
Hermed kan formlen:
1/(n+1)*a^(n+1) benyttes når der skal integreres...
Svar #3
25. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Du skal bruge følgende to regler:
1/x^n = x^-n
og
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)
Dvs, at
S 1/x^2 dx
= S x^-2 dx
= 1/(-2+1)*x^(-2+1)
= 1/-1 * x^-1
=-1*x^-1
= -1/x^1
= -1/x
1/x^n = x^-n
og
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)
Dvs, at
S 1/x^2 dx
= S x^-2 dx
= 1/(-2+1)*x^(-2+1)
= 1/-1 * x^-1
=-1*x^-1
= -1/x^1
= -1/x
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
