Matematik

int(1/x*lnx)dx

01. oktober 2006 af Andreassw (Slettet)
Integrer S(1/(x*lnx)dx, t=lnx
Hints plz?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hvis t=ln(x), bliver dt=1/x dx.

Vi omskriver lidt:

S(1/(x*lnx)dx =
S(1/lnx*1/x)dx

Prøv nu at indsætte t og dt i udtrykket, så får du et ret simpelt integral i t.

Svar #2
01. oktober 2006 af Andreassw (Slettet)

t=ln(x),dt=1/x dx.
S(1/(x*lnx)dx =

S(1/t*(1/x))dx

Så kan jeg ikke komme videre :S

Svar #3
01. oktober 2006 af Andreassw (Slettet)

lidt samme problem jeg har her:

∫xln(3x^2+5)dx, t=3x^2+5 dt=3x. Kan ikke helt håndtere det, når man ikke blot skal indsætte t, hvad gør man så?

Svar #4
01. oktober 2006 af Andreassw (Slettet)

Sxln(3x^2+5)dx, t=3x^2+5 dt=3x

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#2 du Mangler lige at finde dt
dette gøres ved:
dt/dx=1/x <=> dt=dx*1/x

hermed kan du nu sige:
S(1/(x*lnx)dx = S(1/x * ln(x) dx) =
S(ln(x)*1/x dx) => S(t dt)
Hermed har du noget meget simpelt at integrere...

Svar #6
01. oktober 2006 af Andreassw (Slettet)

#5 har skam fundet dt :P. Men takker nu aligevel ;)

S(1/x*ln(x)dx) =S(t dt)
S(lnt dt)
xlnx-x `giver det det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#6 husk nu at t=ln(x)
Hermed skal der kun stå:
S(t dt) og ikke S(ln(t)) dt

Men besynderligt nok får du det rigtige, selvom du har lavet en fejl...

Svar #8
01. oktober 2006 af Andreassw (Slettet)

eller
S(lnx*1/x dx)
xlnx-x*1*ln/x/

Svar #9
01. oktober 2006 af Andreassw (Slettet)

ehm facit er ln/lnx/+k ifl bogen

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2006 af mathon

S(1/(x*lnx)dx

S1/1n(x)*1/xdx

sæt t=ln(x) og dt/dx=1/x eller

dx=xdt

S1/1n(x)*1/xdx= S1/t*1/x*xdt

S1/tdt

ln(t) +k = ln(ln(x)) + k

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

S t dt = ½*t^2+k

Indsætter vi vores værdi for t, får vi:

½*t^2+k = ½*(ln(x))^2+k

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#10 argh overså lige parentesen.. Shit happends:S

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

hov, glem #11, er vist ikke relevant

Skriv et svar til: int(1/x*lnx)dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.