Matematik

polynomium

02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)
Bestem graden af polynomiet
f(x)= (x^2+7)^2*(x-4)<->
x^4+ 7^2*x-4
Og så ved jeg ikke hvordan jeg skal fortsætte
Hjælp!!

Svar #1
02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

er der nogle der vil hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2006 af sontas (Slettet)

Da den højeste potens på x er 4, så er det et fjerdegradspolynomium.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2006 af mathon

...men så bliver der ganget ind med et x mere, så vi får
et led med x^5

...så det bliver et 5.-gradspolynomium

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Hmmm du har altså lavet en fejl i din udregning af polynomiet, husk reglen:
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Svar #5
02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

ja, men er det rigtigt sådan som jeg har løst det?
f(x)=(x^2+7)^2*(x-4)<->
f(x)=x^4+ 7^2*x-4

Svar #6
02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

f(x)=x^5+7^2-4 er det rigtigt??
det vil sige et 5.gradspolynomium






Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2006 af sontas (Slettet)

Nej du har ganget paranteserne forkert ud, hvilket jeg ikke lige havde kigget på i #2.

f(x)=(x^2+7)^2*(x-4)<=>
f(x)=(x^4+49+2*x^2*7)*(x-4)
Så ganger du selv ind, og så ser du at du får et led med x^5..

Svar #8
02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

Kan du ikke forklare mig det? Fordi jeg er virkelig lost lige nu.

Svar #9
02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

f(x)=x^5+45+2*x^2*7 er det rigtigt??

Svar #10
02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

hjælp jeg skal afleverer den imorgen

Svar #11
02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

hjælp!!

Svar #12
02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

f(x)=(x^2+7)^2*(x-4)<=>
f(x)=(x^4+49+2*x^2*7)*(x-4)
??
er der nogle der vil hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. oktober 2006 af Herren (Slettet)

Det endelige polynomium kommer til at hedde (x)^(5) - 4*(x)^(4) + 14*(x)^(3) - 56*(x)^(2) + 49*x - 196. Altså er der tale om et femtegradspolynomium.

Svar #14
02. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

mange tak

Skriv et svar til: polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.