Matematik

3.gradspolynomium

02. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)
Find forskriften for et 3.gradspolynomium med rødderne 7,9 og 13.

Hjælp!! har ingen anelse

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)

Brug nulreglen:

(x-13)*(x-9)*(x-7)=0

//Sentinox


Svar #2
02. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

er det forskriften?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#1 vil nu kalde det for faktorisering:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)(x-r3)

Svar #4
02. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

hvordan kan jeg så finde forskriften?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#4 benyt reglen skrevet i #1, hvor r1= den ene rod osv...
Antag at a=1.
Men når du har indsat rødderne i formlen, ganger du bare parenteserne ud, og hermed har du fundet forskriftet, eller i visse tilfælde, kan det være en fordel bare at lade den stå, som den gør fra starten...

Svar #6
02. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

Det vil sige at forskriften er
a*(1-13)*(1-9)*(1-7)=0


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#6 Nej, prøv du liige at kigge på formlen i #3 endnu engang, bare undlad at se på a..

Svar #8
02. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

1*(x-13)*(x-9)*(x-7)=0

Svar #9
02. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#8 Det du har skrevet der, er en ligning og ikke en forskrift. Men hvis du bytter 0 ud med f(x), så er der tale om en forskrift..

Svar #11
02. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

jeg fik den til at blive :

f(x)= x^3-29x-819 kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Nej det er ikke korrekt...
Prøv du selv at regne på:
f(x)=(x-13)*(x-9)*(x-7)
Gang parenteserne ud, og skriv ALLE mellemregninger herind hvis du er i tvivl om at det er gjort rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvorfor vil I gange parenteserne ud? Forskriften

f(x) = (x-13)(x-9)(x-7)

er da ganske udmærket!

Svar #14
02. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

okay , mange tak alle sammen

Skriv et svar til: 3.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.