Matematik

Træer

04. oktober 2006 af pox (Slettet)
Hey igen :)
Jeg sidder med denne opgave:
I en skov plantes en bestemt type fyrretræer med en højde på 1,7 m. Til de er 15 år gamle, vokser træernes højde med 17,3% om året.

a) Opstil en formel, der beskriver træernes højde som funktion af antal år efter udplantningen.

b)Hvor højt er et 7 år gammelt træ ifølge modellen?

c) med hvor mange procent vokser træernes højde i løbet af 3 år ifølge modellen ?

håber der er nogen der kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

a) Det er jo en eksponentielt voksende funktion. Bestem tallene a og b i regforskriften.
Husk definitionsmængden.

b) Beregn f(7).

c) beregn a^3.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2006 af mathon

a)
h(x)=1.7_m*1.173^x, x E [0;15]


b)
h(7)=


c)
h(3)/(1.7_m) = 1.173^3 = (1+x/100), hvor x er den samlede procentiske vækst på 3 år,
hvoraf

x= ? .........

Skriv et svar til: Træer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.