Matematik
ligningsforskrift
05. oktober 2006 af
Sazkia (Slettet)
Hej, jeg har simpelthen glemt hvordan det nu er, jeg har haft om det. Det jeg skal lave er en graf, med "bøgler" der er lige høje og lang, og helst ikke alt for høj men der må godt være en god afstand i mellem hver rødder, men som sagt må de ikke blive for høj, hvilket er mit problem. Jeg kan ikke huske hvordan det er sådan en forskrift ser ud. Håber at der er nogen der hurtig kan hjælpe mig...
På forhånd tak
På forhånd tak
Svar #1
05. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
Øhh...
Prøv med f(x)=a*sin(b*x), hvor a og b er konstanter. a er amplituden, så høj a giver store bølger. b bestemmer bølgelængden.
Prøv med f(x)=a*sin(b*x), hvor a og b er konstanter. a er amplituden, så høj a giver store bølger. b bestemmer bølgelængden.
Svar #2
05. oktober 2006 af Sazkia (Slettet)
Så langt er jeg nu kommet. men hvordan får jeg så dem forskydt fra hinanden, men at de stadig har sammen bølgelængder og amplituder?
Svar #3
05. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hvis du vil parallelforskyde grafen i vandret retning, bliver forskriften
f(x)=a*sin(b*x+c)
hvor c bestemmer hvor langt grafen forskydes.
f(x)=a*sin(b*x+c)
hvor c bestemmer hvor langt grafen forskydes.
Skriv et svar til: ligningsforskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
