Matematik

HJÆLP please

08. oktober 2006 af Chokolade-expert (Slettet)
Hej har virkelig store problemer med denne her ligning. Og alle jeg spørger aner heller ikke hvordan man løser den.
hjælp :(


2^3x-1 = 200

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Mangler der en parentes?
2^(3x-1)=200?

Svar #2
08. oktober 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

nå ja undskyld, troede jeg jeg havde lavet.
2^(3x-1)=200

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis du mener:
2^(3x)-1=200 løses ligningen således:
2^(3x)=201
log(2^(3x))=log(201)
log(2)*3x=log(201)
3x=log(201)/log(2)
x=log(201)/(log(2)*3)

Her er denne logaritmeregel benyttet:
log(a^x)=log(a)*x

Hvis du mener 2^(3x+1)=200 løses ligningen ligningen på samme måde...

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal bruge logaritmen. Enten log eller ln.

2^(3x-1)=200 <=>
ln(2^(3x-1))=ln(200) <=>
(3x-1)·ln(2)=ln(200) <=>
3x-1 = ln(200)/ln(2) <=>
3x = ln(200)/ln(2)+1 <=>
x = (ln(200)/ln(2)+1)/3

Svar #5
08. oktober 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

ok MANGE tak ;)

nu kan jeg gost se hvad jeg gjorde forkert.

Skriv et svar til: HJÆLP please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.