Matematik

parameterfremstilling_differentialkvotienter

09. oktober 2006 af mathon
dy/dx = (dy/dt) / (dx/dt)


d^2y/dx^2 = [dx/dt*d^2y/dt^2-d^2x/dt^2*dy/dt]/(dx/dt)^3

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Hvad vil du sige med dette? Er det kædereglen?

Svar #2
12. oktober 2006 af mathon

ment som hjælp til fx. følgende:

x = t^2 og y = t^3+t

Find dy/dx og d^2y/dx^2

Skriv et svar til: parameterfremstilling_differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.