LaTeX

Installering af Ghostscript (til preview-latex)

09. oktober 2006 af Eva D. (Slettet)
Jeg har installeret emacs m. auctex, hvor preview-latex skulle indgå i (står der på deres hjemmeside). Til formålet skal jeg også installere Ghostscript.

1) Jeg downloader og får en meddelsesbox, der hedder "WinXip Self-Extractor" med tre muligheder: Setup, Cancel og About. Så trykker jeg på Setup, og den installerer fint indtil

"...
C:\Program Files\gs\gs8.54esource\Decoding\StandardEncoding
C:\Program Files\gs\gs8.54esource\Decoding\Unicode
Updating Registry
Creating temporary file c:\docume~1\eva\locals~1\temp\gsb00828
Creating temporary file c:\docume~1\eva\locals~1\temp\gsc00828
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AFPL Ghostscript\8.54
Failed to add registry value"

Hvad skal jeg gøre?

2) Mindre problem, men når jeg vil se dvi-filen i emcas (ved C-c C-c view), har den sat xdvi som viewer (der står: xdvi filnavn.dvi), men jeg har yap. Kan jeg sætte yap som standarden i stedet for?

Det er vist alt for denne gang :)

Brugbart svar (2)

Svar #1
10. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Ad 1)
Hmmm ... Da jeg ikke bruges Windows, kan jeg ikke hjælpe dig, men prøv eventuelt at hent og installer denne udgave sammen med GSview:

ftp://mirror.cs.wisc.edu/pub/mirrors/ghost/AFPL/gs853/gs853w32.exe
ftp://mirror.cs.wisc.edu/pub/mirrors/ghost/ghostgum/gsv48w32.exe


Ad 2)
Prøv at se om du kan bruge noget af det der står på nedenstående side:

http://rupii.dk/wiki/index.php/Emacs_og_AUCTeX#Ops.C3.A6tning_af_DVI_fremviser

Svar #2
14. oktober 2006 af Eva D. (Slettet)

1) Jeg kan ikke få det til at virke. Men der er okay, eftersom det ikke er SÅ besværligt at compile hele dokumentet alligevel, og der er andre ting jeg hellere vil lave.

2) Tak for linket, det besvarede også lige nogle af mine andre spørgsmål :)

Ps. Hvad bruger du, hvis du ikke bruger windows?

Brugbart svar (2)

Svar #3
15. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Jeg bruger Ubuntu 6.06 på min bærbare og Fedora Core 5 på min stationære.

Svar #4
15. oktober 2006 af Eva D. (Slettet)

(Kom lige til at slette det hele ved at trykke F5)

1) Jeg er i gang med at ændre opsætningen vha. det link, Dominik Hasek gav mig. Under "Trimning af AUCTeX" følger jeg de trin, som man skal, men det virker som om jeg har en anden version.
Jeg trykker LaTeX -> Customize AUCTeX -> TeX Misc -> TeX Mode Hooks.
Så vil jeg gerne ændre det, så det er ligesom den første og sidste i linket (har ingen ide om, hvad de andre gør). Skal jeg så trykke "ins"? Når jeg gør det, kommer der en grå boks op, hvor der står "ignore". Skal jeg slette "ignore" og skrive fx
"turn-on-auto-fill"?
Når jeg gør det, bliver mine - lavet om til /. Skal jeg skrive SPC i stedet for?

2) Når jeg trykker C-x C-f i starten for at åbne et dokument, starter den automatisk i D:\Eva\Emacs\bin. Jeg vil gerne have den til at starte et andet sted, det kan sikkert lade sig gøre, men hvad skal jeg gøre for at ændre det?

Jeg håber I vil hjælpe mig igen igen :D. Hvis jeg havde tid, ville jeg selv sidde og lege med det, og derudover synes jeg det er ganske forvirrende med alle de underniveauer. Det er sikkert noget jeg skal blive vant til, men lige nu kniber det lidt med tiden, så jeg søger nogle lidt hurtigere løsninger :)

Svar #5
15. oktober 2006 af Eva D. (Slettet)

Jeg kan ikke finde konfigurationsfilen til emacs (.emacs). Når jeg ændrer på opsætningen til AUCTeX, skriver den:
Wrote c:/Documents and Settings/Eva/Application Data/.emacs

Men når jeg prøver at følge stien, kan jeg ikke finde Application Data/.emacs. Jeg har også prøvet at søge efter den, men der kan jeg heller ikke finde den - hvilken filtype er det?

Brugbart svar (2)

Svar #6
16. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Her kan jeg desværre ikke hjælpe dig.


#5:
Det er en fil af typen emacs ;-) Der står jo .emacs og alt efter et punktum i et filnavn er filtypen. Prøv at tjek om du har sat Windows til at vise konfigurerings- og kildefiler (eller hvad det nu hedder i Windowsregi).

Brugbart svar (2)

Svar #7
17. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Eva D.,

Jeg vil råde dig til at finde en .emacs-fil på nettet, og lægge den i roden af dit hjemmedrev (sandsynligvis c:/). En god .emacs-fil (hvis man kan tale om gode og dårlige .emacs-filer) findes som nederste link på http://www.student.dtu.dk/~latex/download.php?lang=da&layout=2&menuID=25

Svar #8
18. oktober 2006 af Eva D. (Slettet)

Kan det passe, at det er denne fil:

---
(custom-set-variables
;; custom-set-variables was added by Custom.
;; If you edit it by hand, you could mess it up, so be careful.
;; Your init file should contain only one such instance.
;; If there is more than one, they won't work right.
'(TeX-command-list (quote (("TeX" "%(PDF)%(tex) %S%(PDFout) \"%(mode)\\input %t\"" TeX-run-TeX nil (plain-tex-mode latex-mode texinfo-mode ams-tex-mode) :help "Run plain TeX") ("LaTeX" "%l \"%(mode)\\input{%t}\"" TeX-run-TeX nil (latex-mode doctex-mode) :help "Run LaTeX") ("Makeinfo" "makeinfo %t" TeX-run-compile nil (texinfo-mode) :help "Run Makeinfo with Info output") ("Makeinfo HTML" "makeinfo --html %t" TeX-run-compile nil (texinfo-mode) :help "Run Makeinfo with HTML output") ("AmSTeX" "%(PDF)amstex %S%(PDFout) \"%(mode)\\input %t\"" TeX-run-TeX nil (ams-tex-mode) :help "Run AMSTeX") ("ConTeXt" "texexec --once --texutil %(execopts)%t" TeX-run-TeX nil (context-mode) :help "Run ConTeXt once") ("ConTeXt Full" "texexec %(execopts)%t" TeX-run-TeX nil (context-mode) :help "Run ConTeXt until completion") ("BibTeX" "bibtex %s" TeX-run-BibTeX nil t :help "Run BibTeX") ("View" "%V" TeX-run-discard t t :help "Run Viewer") ("Print" "%p" TeX-run-command t t :help "Print the file") ("Queue" "%q" TeX-run-background nil t :help "View the printer queue" :visible TeX-queue-command) ("File" "%(o?)dvips %d -o %f " TeX-run-command t t :help "Generate PostScript file") ("Index" "makeindex %s" TeX-run-command nil t :help "Create index file") ("Check" "lacheck %s" TeX-run-compile nil (latex-mode) :help "Check LaTeX file for correctness") ("Spell" "(TeX-ispell-document \"\")" TeX-run-function nil t :help "Spell-check the document") ("Clean" "TeX-clean" TeX-run-function nil t :help "Delete generated intermediate files") ("Clean All" "(TeX-clean t)" TeX-run-function nil t :help "Delete generated intermediate and output files") ("Other" "" TeX-run-command t t :help "Run an arbitrary command"))))
'(TeX-output-view-style (quote (("^dvi$" ("^landscape$" "^pstricks$\\|^pst-\\|^psfrag$") "%(o?)dvips -t landscape %d -o && gv %f") ("^dvi$" "^pstricks$\\|^pst-\\|^psfrag$" "%(o?)dvips %d -o && gv %f") ("^dvi$" ("^a4\\(?:dutch\\|paper\\|wide\\)\\|sem-a4$" "^landscape$") "%(o?)yap -paper a4r -s 0 %d") ("^dvi$" "^a4\\(?:dutch\\|paper\\|wide\\)\\|sem-a4$" "%(o?)yap -paper a4 %d") ("^dvi$" ("^a5\\(?:comb\\|paper\\)$" "^landscape$") "%(o?)yap -paper a5r -s 0 %d") ("^dvi$" "^a5\\(?:comb\\|paper\\)$" "%(o?)yap -paper a5 %d") ("^dvi$" "^b5paper$" "%(o?)yap -paper b5 %d") ("^dvi$" "^letterpaper$" "%(o?)yap -paper us %d") ("^dvi$" "^legalpaper$" "%(o?)yap -paper legal %d") ("^dvi$" "^executivepaper$" "%(o?)yap -paper 7.25x10.5in %d") ("^dvi$" "." "%(o?)yap %d") ("^pdf$" "." "xpdf -remote \"%s\" -raise %o %(outpage)") ("^html?$" "." "netscape %o"))))
'(TeX-source-specials-mode t)
'(preview-gs-options (quote ("-q" "-dSAFER" "-dNOPAUSE" "-DNOPLATFONTS" "-dPrinted" "-dTextAlphaBits=4" "-dGraphicsAlphaBits=4"))))
(custom-set-faces
;; custom-set-faces was added by Custom.
;; If you edit it by hand, you could mess it up, so be careful.
;; Your init file should contain only one such instance.
;; If there is more than one, they won't work right.
)

---

Skal jeg så bare slette den og gemme den i #7 i den samme sti (C:\Document and Settings\Eva\Application Data)?

Brugbart svar (2)

Svar #9
19. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Det er lidt svært at bedømme om der er en .emacs-fil, du har fat i.

Jeg synes ikke, at du skal slette den, da du kan få brug for den igen. Derimod bør du omdøbe den til fx .emacs_backup, og så gemme filen fra #7 i roden af dit drev, dvs. c:\. Skriv igen hvis/når du har fået det til at virke.

Svar #10
19. oktober 2006 af Eva D. (Slettet)

Hurra!
Jeg fik det til at virke. Men nu har jeg rimelig mange .emacs-filer liggende over hele C-drevet, og jeg tør ikke rigtig at slette nogen, for jeg ved ikke hvilken en, der er den "aktive" :)


Brugbart svar (2)

Svar #11
19. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Du kan prøve at omdøbe dem, en for en, og se hvilken er "aktiv". Til sidst skulle du så gerne sidde tilbage med den "rigtige", hvorefter det skulle være sikkert at slette de andre.

Skriv et svar til: Installering af Ghostscript (til preview-latex)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.