Matematik

differentialkvotient

10. oktober 2006 af GymEleven (Slettet)
hov, havde lige én mere :s

Bestem en ligning for den tangent, der står vinkelret på linjen med ligningen 2y+x-4=0


:S ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Tangent til hvad?

Svar #2
10. oktober 2006 af GymEleven (Slettet)

Bestem en ligning for den tangent, der står vinkelret på linjen med ligningen 2y+x-4=0

?!?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2006 af jgthb (Slettet)

det var da godt du skrev det igen. nu forstår vi jo meget bedre

Svar #4
10. oktober 2006 af GymEleven (Slettet)

Ja okay! Hvad vil du ha' at jeg skal skrive? Det er dét der står i opgaven?????

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

tror evt. der søges et punkt den skal stå vinkelret på..

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Du får ikke nogle oplysninger i en foregående delopgave?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2006 af jgthb (Slettet)

Er der ikke mere i opgaven? noget foregående?

Svar #8
10. oktober 2006 af GymEleven (Slettet)

Altså overordnet står der: Funktionen f er givet ved f(x) = 3x^2 - 6x + 5 ..

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

dit sidste svar stemmer da ikke overens med dit første?
Hmm.. JEg kigger lige på det når jeg har læst old.. (tager desværre noget tid.. men forsøger..)

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

ahh..
En tangent til f(x)= 3x^2 - 6x + 5 skal stå vinkelret på 2y+x-4=0 ??

Okay.. men skal stadig lige læse old.. men har fanget den nu tror jeg..

Svar #11
10. oktober 2006 af GymEleven (Slettet)

hmm.. okay :)

- Altså opgaven lyder:

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x^2 - 6x + 5

- Og det 4. spørgsmål i opgaven er så:

Bestem en ligning for den tangent, der står vinkelret på linjen med ligningen 2y+x-4=0

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2006 af jgthb (Slettet)

først kan du jo finde ud af hvilken hældning linjen skal have ved formlen a*c=-1, hvilket netop gælder når to linjer står vinkelret på hinanden.

herefter kan du differentiere f(x) og herefter sætte dette lig med hældningen til tangenten. så kan du sætte den fundne x-værdi ind i f(x) og så har du sørgeme en y-værdi også.

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. oktober 2006 af mathon

2y+x-4=0
eller

y = -1/2x + 2
... den tangent, der står vinkelret på linjen med ligningen y = -1/2x + 2,

har hældningstal = 2
og dermed
ligningen y = 2x + b

f'(xo) = 6xo-6,
hvoraf

f'(xo) = 2
eller
6xo-6=2,
hvoraf

xo=4/3

f(4/3) = 3*(4/3)^2 - 6*4/3 + 5,
hvoraf

f(xo) = 7/3

analysen har ført til en tangent med hældningstal 2 gennem (xo,yo)=(4/3,7/3)

ligningen y = 2x + b (fra tekstens 8. linje)

7/3 = 2*4/3 + b
hvoraf
b = 7/3 - 8/3 = -1/3
hvoraf

y = 2x - 1/3


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.