Matematik
eksponentiel
11. oktober 2006 af
rosiette (Slettet)
har en opgave her jeg er ved at få grå hår over :
En eksponentielt voksende funktions graf går gennem punktet (7,200) og fordoblingskonstanten er lig 8
så står der man skal finde forskriften for funktionen, men jeg mangler jo et punkt mere for at kunne finde grundtallet og startværdien? eller hvordan gør man det sådan ca?? anybody?
En eksponentielt voksende funktions graf går gennem punktet (7,200) og fordoblingskonstanten er lig 8
så står der man skal finde forskriften for funktionen, men jeg mangler jo et punkt mere for at kunne finde grundtallet og startværdien? eller hvordan gør man det sådan ca?? anybody?
Svar #1
11. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Benyt formlen:
T2=-ln(2)/ln(a) for at finde a-værdien, herefter kender du et punkt, hvormed du så kan finde b-værdien..
T2=-ln(2)/ln(a) for at finde a-værdien, herefter kender du et punkt, hvormed du så kan finde b-værdien..
Svar #2
11. oktober 2006 af mathon
I: y = b*a^x
2b = b*a^X2, hvor X2 er fordoblingskonstanten),
hvoraf
2 = a^X2
a = 2^(1/X2)= 2^(1/8)
der
indsat i I
giver
y = b*(2^(1/8))^x gennem (7,200),
200 = b*(2^(1/8))^7
200 = b*(2^(7/8),
hvoraf
b = 200/2^(7/8) = 109.051
a = 2^(1/8) = 1.09051
eller
y = 109.051*1.09051^x
2b = b*a^X2, hvor X2 er fordoblingskonstanten),
hvoraf
2 = a^X2
a = 2^(1/X2)= 2^(1/8)
der
indsat i I
giver
y = b*(2^(1/8))^x gennem (7,200),
200 = b*(2^(1/8))^7
200 = b*(2^(7/8),
hvoraf
b = 200/2^(7/8) = 109.051
a = 2^(1/8) = 1.09051
eller
y = 109.051*1.09051^x
Skriv et svar til: eksponentiel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
