Matematik

logartimer?!

14. oktober 2006 af pod (Slettet)
hvordan regner man;
log7-log8+log16-log7 uden brug af lommeregner og skal tallet skal angives som loraritme..

på forhånd tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Du benytter reglerne:
log(ab)=log(a)+log(b)
log(a/b)=log(a)-log(b)

Svar #2
14. oktober 2006 af pod (Slettet)

ja men opgaven hed oprindeligt log(7/8)+log(16/7) og så har jeg omskrevet til det der står deroppe. hvordan kommer jeg så videre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)

#2
Bruger den øverste regel i #1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

log(7/8)+log(16/7), prøv du nu at benytte reglen:
log(ab)=log(a)+log(b)

Svar #5
14. oktober 2006 af pod (Slettet)

log(7/8*16/7)men det er vel ikke facit..

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

nej...
prøv du at arbejde lidt videre på den... :) Det ender med at blive et enkelt tal...

Svar #7
14. oktober 2006 af pod (Slettet)

nårh ja selvfølgelig! nu ser jeg.. hvor er jeg dum.
tusinde tak :)

Skriv et svar til: logartimer?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.