LaTeX

Postscript

17. oktober 2006 af Riemann
Når jeg har lavet et ps-dokument og skal se det med eksempelvis "gv" er fontene meget "krøllede". Se eksempelvis følgende screenshot:

http://www.fys.ku.dk/~sparre/Screenshot-1.png

Så jeg vil bare høre, om der er nogen der ved, hvorfor fontene bliver så grimme??? - og om der er en løsning til problemet...

- Jeg har selv fundet en løsning, hvor man får LaTeX til at bruge bitmap-fonte, men jeg kunne meget godt tænke mig også at kunne få pæne ps-dokumenter med skalerede fonte.

(i øvrigt: Jeg bruger ubuntu-linux med tetex)

Brugbart svar (2)

Svar #1
17. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg kan ikke sige dig, hvori problemet ligger. Har du prøvet at vise filen i forskellige postscipt læsere. Du bruger ubuntu-linux, og inkluderet deri er en læser, der kaldes 'evince'. Bliver resultatet anderledes der? Der er også 'ggv'. Hvordan ser resultatet ud der? Grunden til at jeg spørger om dette er, at jeg nogen gange har oplevet, at ps-file ser forskelligt ud i forskellige læsere.

Svar #2
17. oktober 2006 af Riemann

Resultatet er det samme uanset, om jeg bruger evince, ggv eller gv.

En ps-fil, hvor bogstaverne er "krøllede", er for eksempel bogen "Lineær Algebra", som kan hentes på http://www.math.ku.dk/noter/

Jeg vil lige høre, om I andre også ser bogstaverne som "krøllede" eller, om det kun er tilfældet på min computer (hvis det kun er på min computer, er det jo nok fordi der er noget i vejen med min installation...).

Brugbart svar (2)

Svar #3
17. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg sidder lige nu ved en Windows-maskine, der benytter Gsview som ghostscript-viewer. Så vidt jeg kan se, er der ingen forskel på udseendet af bogstaverne i pdf- hhv. ps-filen. Jeg vil lige undersøge sagen på en maskine, der kører ubuntu-linux, og så vende tilbage.

Brugbart svar (2)

Svar #4
17. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Dette indlæg skriver jeg så fra en maskine med ubuntu-linux, og her ser bogstaverne lidt "krøllede" ud (de ligner det screenshot, som du viser i #0.) Dog ser de godt ud i pdf-filen, således at man ser tydelig forskel på pdf- hhv. ps-filen. Hvad årsagen er, er jeg ikke i stand til at sige noget om.

Svar #5
17. oktober 2006 af Riemann

#3 + #4
Mange tak for indsatsen.

Jeg prøver at researche lidt på det...

Brugbart svar (2)

Svar #6
18. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg bruger også Ubuntu, og jeg har samme ``problem''. Eller det vil sige, at for mig er det ikke et problem, da jeg plejer at anvende pdflatex direkte, med mindre der er grafik i, for så skal det af en eller anden grund køres gennem

latex --> dvips --> ps2pdf

Brugbart svar (2)

Svar #7
19. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#6,

Hvorfor konverterer du ikke dine figurer til pdf-format? Til dette virker 'epstopdf' upåklageligt. Så kan du køre pdflatex på dokumentet.

Brugbart svar (2)

Svar #8
19. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Hmmm ... tjah, det var selvfølgelig også en mulighed. Jeg kan ikke give dig nogen god forklaring på hvorfor jeg ikke gør det ;-)

Skriv et svar til: Postscript

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.