Tysk
Modalverber
17. oktober 2006 af
rumleskaft (Slettet)
Har lidt problemer med, at skille fx müssen og dürfen ad
- Det må I ikke gøre = Das dürft ihr nicht tun
- Jeg måtte gerne se filmen, men gad ikke = Ich durfte den Film sehen, aber mochte nicht
- Nu skal du komme = Jetzt musst du kommen
- Du kan beholde pengene = Du kannst die Geld behalten (Er ikke i tvivl om modalverbet, bare om "die" er rigtigt)
- Regeringen vidste det, men den ville ikke sige det = Die Regierung wusste es, aber es wollte es nicht sagen. (Er her i tvivl om både modalverber og om "es")
- Hvis hun ville køre med ham, skulle hun være der kl. 7. = Sofern sie wollte mit ihm fahren, sollte sie um 7 Uhr da sein (modalverber og om det hedder "sein" til sidst)
- De kunne ikke vide, at han altid var præcis = Sie konnten nicht wissen, dass er immer pünktlich war (modalverber og om det hedder "war" eller "sein" til sidst)
- Passagerne skulle sove i bussen = Die Fahrgäste mussten in dem Bus schlafen.
- Han gad kun spille kort = Er wollte nur Karten spielen
- Toldkontrollen ville se alt = Die Zollkontrolle wollte alles sehen (hvis i skulle vide, hvordan man bøjer "alt")
- Alle måtte stige ud, selv om de ikke gad = Alle mussten ausstiegen, obwohl sie nicht mögen (igen "alle" og modalverber)
- Vores lejlighed er for lille = Unsere Wohnung ist zu klein (Er unsere bøjet rigtigt?)
- Filmen er fremragende. I må absolut se den = Der Film ist hervorragend – Ihr müsst absolut der sehen (Er i tvivl om hele sætningen! Især det tilbagevisende stedord)
- Du må kontrollere datoerne nøje = Du musst die Daten genau kontrollieren.
- Må jeg låne dit viskelæder? = Darf ich deinen Radiergummi leihen? ("deinen" bøjet rigtigt?)
- Vi må beskæftige os mere med emnet = Wir mussten uns mehr mit dem Thema beschäftigen (er uns bøjet rigtigt? - eller er det uns?)
- Det må I ikke gøre = Das dürft ihr nicht tun
- Jeg måtte gerne se filmen, men gad ikke = Ich durfte den Film sehen, aber mochte nicht
- Nu skal du komme = Jetzt musst du kommen
- Du kan beholde pengene = Du kannst die Geld behalten (Er ikke i tvivl om modalverbet, bare om "die" er rigtigt)
- Regeringen vidste det, men den ville ikke sige det = Die Regierung wusste es, aber es wollte es nicht sagen. (Er her i tvivl om både modalverber og om "es")
- Hvis hun ville køre med ham, skulle hun være der kl. 7. = Sofern sie wollte mit ihm fahren, sollte sie um 7 Uhr da sein (modalverber og om det hedder "sein" til sidst)
- De kunne ikke vide, at han altid var præcis = Sie konnten nicht wissen, dass er immer pünktlich war (modalverber og om det hedder "war" eller "sein" til sidst)
- Passagerne skulle sove i bussen = Die Fahrgäste mussten in dem Bus schlafen.
- Han gad kun spille kort = Er wollte nur Karten spielen
- Toldkontrollen ville se alt = Die Zollkontrolle wollte alles sehen (hvis i skulle vide, hvordan man bøjer "alt")
- Alle måtte stige ud, selv om de ikke gad = Alle mussten ausstiegen, obwohl sie nicht mögen (igen "alle" og modalverber)
- Vores lejlighed er for lille = Unsere Wohnung ist zu klein (Er unsere bøjet rigtigt?)
- Filmen er fremragende. I må absolut se den = Der Film ist hervorragend – Ihr müsst absolut der sehen (Er i tvivl om hele sætningen! Især det tilbagevisende stedord)
- Du må kontrollere datoerne nøje = Du musst die Daten genau kontrollieren.
- Må jeg låne dit viskelæder? = Darf ich deinen Radiergummi leihen? ("deinen" bøjet rigtigt?)
- Vi må beskæftige os mere med emnet = Wir mussten uns mehr mit dem Thema beschäftigen (er uns bøjet rigtigt? - eller er det uns?)
Svar #1
18. oktober 2006 af rumleskaft (Slettet)
Kunne altså virkelig godt bruge noget hjælp af en tysk sagkyndig
Skriv et svar til: Modalverber
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
