Matematik

Hjælp!! er helt blank

19. oktober 2006 af hackerjohn (Slettet)
f er bestemt ved:
f(x) = 6x * 0,4^x

For ethvert positivt tal t har punktmængden
M_t = {(x,y)|0 < = x < = t og 0 < = y < = f(x)}
et areal A_t

Beregn A_2

Og bestem lim (t->uendelig) A_t.

Er der nogen der kan hjælpe mig?? er helt væk i det.. kan ikke finde ud af hvordan jeg skal bære mig ad..

På forhånd tak!

(ved godt at jeg har lavet to tråde, men den anden gik i ged!!)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2006 af KayDK (Slettet)

Hvad forstår du ikke, det siger da sig selv.

A_2 vil sige t=2.

x tilhører intervallet [0:2]
y tilhører intervallet [0:f(x)]

Arealet findes så ved at integrere f(x) fra 0 til 2.

Integral(6x*0.4^x,0,2)

Så er det bare at udregne.

Og det andet spørgsmål vil sige at du skal beregne

Integral(6x*0.4^x,0,uendelig)

Når du har integreret, så kan du betragte udtrykket og finde ud af, hvad der sker, når det går mod uendeligt.

Svar #2
19. oktober 2006 af hackerjohn (Slettet)

når man finder stamfunktion til 6x * 0,4^x, ikke??

Er det så rigtigt at man får:

6x * 0,4^x * ln(0,4)

Eller er det unden de 6x??

Svar #3
19. oktober 2006 af hackerjohn (Slettet)

tror ikke jeg kan finde den rigtige stamfunktion.. :-S
Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig på vej?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2006 af noTq (Slettet)

Det er mig som er KayDK.

Stamfkt til f(x)=6x*0,4^x er

F(x)=(6*(ln(2/5)*x-1)*(2/5)^x)/(ln(2/5))^2

Svar #5
19. oktober 2006 af hackerjohn (Slettet)

jepsk.. Har fundet ud af min opgave nu.. mange tak for alt!

Skriv et svar til: Hjælp!! er helt blank

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.